Deze namen ontbreken verrassend bij de voorselectie van Oranje

2 september 2022, 14:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag zijn voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. De bondscoach riep met Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Andries Noppert, Pascal Struijk en Joey Veerman vijf nieuwelingen op. Toch ontbreken er ook een aantal bekende namen bij de groep.

Guus Til

Nadat hij de stap van Spartak Moskou naar Feyenoord maakte, kwam Guus Til ineens weer in beeld bij Oranje. De aanvallende middenvelder zag zijn goede spel in Rotterdam worden beloond met zijn rentree in het Nederlands elftal. Inmiddels speelt Til in het shirt van PSV, waar hij zijn basisplaats vroeg in het seizoen al lijkt te zijn verloren. Dat is voor Van Gaal reden om hem niet op te nemen in zijn voorselectie.

Lutsharel Geertruida

In Rotterdam-Zuid zal men met gefronste wenkbrauwen hebben gekeken naar de voorselectie van Van Gaal. De aanwezigheid van doelman Justin Bijlow is geen verrassing, maar in De Kuip had men stiekem ook wel verwacht dat Lutsharel Geertruida eindelijk naar het grote Oranje mocht. Dat is echter opnieuw niet het geval. Geertruida presteerts uitstekend in de hoofdmacht van Feyenoord, maar moet genoegen nemen met Jong Oranje.

Lees ook: Noppert en vier andere nieuwelingen in voorlopige selectie Oranje

Jordan Teze

De vorige keer mocht Jordan Teze van de bondscoach ruiken aan het echte werk. Dat ging helaas niet zoals gehoopt, maar iemand op 22-jarige leeftijd al afschrijven is wellicht wat vroeg. Toch heeft Van Gaal voorlopig genoeg gezien van de verdediger van PSV. Dat betekent dat hij zelfs niet meer bij de voorselectie zit. Ook bij PSV is het echter knokken voor de rechtspoot, die niet zeker is van een vaste basisplaats.

Xavi Simons

Natuurlijk maakt een zwaluw nog geen zomer. Maar de manier waarop aanwinst Xavi Simons zijn club PSV de afgelopen bij de hand nam, is zeer knap te noemen. De aanvallende middenvelder heeft als zes doelpunten gemaakt in de Eredivisie en deelt de koppositie in de strijd om de topscorerstitel met ploeggenoot Cody Gakpo. Genoeg voor een plekje bij Oranje is het nog niet. Simons is wel opgroepen voor Jong Oranje.

Rick Karsdorp

De 27-jarige rechtsback van AS Roma is al een tijdje een vaste waarde in de Serie A. De vorige keer werd hij door Van Gaal opgenomen in de voorselectie, maar dit keer ontbreekt Rick Karsdorp weer. Dat zal zijn trainer José Mourinho toch wel een beetje opvallend binnen. Voor de rechtsbackpositie werden Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Devyne Rensch (Ajax) en Denzel Dumfries (Internazionale) wel opgeroepen.

Lees ook: Simons na uitstekende start bij PSV in voorselectie Jong Oranje

Hans Hateboer

Het overschot aan rechtervleugelverdedigers is ook een streep door de rekening van Hans Hateboer. De ex-speler van FC Groningen is nog altijd een belangrijke speler bij Atalanta Bergamo, al is hij niet altijd meer te vinden in de basis. Ook de inmiddels 28-jarige Hateboer, die dertien interlands achter zijn naam heeft, kan zich voorlopig richten op zijn club. Wellicht volgt dan nog een kans van Van Gaal.

Sven Botman

Als je voor veertig miljoen euro een transfer naar de Premier League maakt, dan timmer je als centrumverdediger behoorlijk aan de weg. Toch is het ook voor Sven Botman (22) nog even geduld hebben. De verdediger van Newcastle United kreeg wel een telefoontje vanuit Zeist, maar hij kreeg Erwin van de Looi aan de lijn. Botman zit namelijk bij de selectie van Jong Oranje. De concurrentie bij het grote Oranje is voor zijn positie groot.

Jerdy Schouten

De vorige keer was Jordy Schouten nog de grote verrassing bij de definitieve selectie. Hij mocht zijn debuut maken van de bondscoach, maar ontbreekt nu al bij de eerste schifting. De ex-speler van Telstar en Excelsior is een belangrijke schakel bij Bologna in de Serie A. Daar is men zeer tevreden over de middenvelder, wiens contract onlangs werd opengebroken. Een nieuwe uitnodiging voor Oranje leverde dat niet op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Charvalanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

raar dat op dit niveau vrindjes politiek nog bestaat, zeker bij van Gaal misschien ervaring blind

LambertusKroeze12
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk het niet

christineniewold08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens een neus altijd een neus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen