AZ begint Conference League met flinke boete en lege vakken

2 september 2022, 13:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ heeft van de Europese voetbalbond UEFA een dubbele straf gekregen na de wedstrijd tegen Gil Vicente. In het AFAS Stadion won de thuisploeg met liefst 4-0, maar het gedrag van enkele supporters leverde een boete op. Daarnaast moet AZ meerdere vakken sluiten in het volgende thuisduel.

Tijdens de wedstrijd tussen AZ en het Portugese Gil Vicente werden er voorwerpen op het veld gegooid. Dat is ook de UEFA niet ontgaan en dus komt het de Alkmaarders duur te staan. Omdat er nog een voorwaardelijke straf open stond na de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt van vorig seizoen, grijpt de voetbalbond in. Er wordt een boete uitgedeeld van liefst 50.000 euro.

Daarnaast moeten de supporters uit sfeervakken W, X1 en X2 eenmalig op zoek naar een ander plekje in het stadion. Die vakken moeten namelijk voor straf leeg blijven in de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd van AZ. Dat betekent dat het AFAS Stadion op donderdag 15 september aanstaande tegen FC Vaduz uit Liechtenstein niet volledig gevuld zal zijn.

Conference League

AZ begint overigens met een uitwedstrijd aan de groepsfase van de Conference League. Nadat Dundee United en Gil Vicente in de laatste twee voorrondes werden uitgeschakeld, wacht nu een bezoekje aan Oekraïense SC Dnipro-1. De groepsfase wordt voor de ploeg van trainer Pascal Jansen compleet gemaakt door Apollon Limassol uit Cyprus. Dit weekend speelt AZ uit tegen FC Emmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen