Barça doet op valreep zaken; gewenste verdedigers zijn binnen

2 september 2022, 10:30

FC Barcelona heeft zich op de slotdag van de transfermarkt nog twee keer weten te versterken. De grootmacht uit Catalonië maakte donderdagavond laat wereldkundig dat Héctor Bellerín en Marcos Alonso naar de club komen. De verdedigers komen allebei over uit de Premier League.

De 27-jarige Bellerín wordt transfervrij overgenomen van Arsenal, waar zijn contract in goed overleg werd ontbonden. De geboren Catalaan komt als geroepen voor trainer Xavi, aangezien de oefenmeester dolgraag nog een extra rechtsback aan zijn selectie wilde toevoegen. Dat heeft directe gevolgen voor de overbodige Sergiño Dest. De ex-Ajacied werd eerder op de dag al verhuurd aan AC Milan.

Voor Bellerín is het Camp Nou zeker geen onbekend terrein. Hij speelde namelijk jarenlang in de jeugdopleiding van Barcelona en trok in de zomer van 2011 naar Arsenal. Daar stond hij uiteindelijk dus elf jaar onder contract en maakte de rechtspoot in 2013 zijn debuut in de hoofmacht. Tussendoor speelde Bellerín op huurbasis bij Watford en Real Betis. Hij heeft bij Barcelona voor een jaar getekend.

Marcos Alonso

Ook voor de linkerkant van de defensie heeft Barcelona nog toegeslagen. Marcos Alonso heeft zijn contract bij Chelsea laten ontbinden en is volgens de Italiaanse transferspecialist hard op weg naar het Camp Nou. Het is alleen nog wachten op de presentatie van de 31-jarige Madrileen, die in de jeugd van Real Madrid speelde. Daarna was hij achtereenvolgens te vinden bij Bolton Wanderers, Fiorentina, Sunderland en Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen