Feyenoord ziet ex-targets naar Engeland en Frankrijk verkassen

2 september 2022, 08:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord wist zich deze zomer op alle posities te versterken, al heeft de club wel een rustige slotdag achter de rug. De Rotterdammers zag dat er wel nog wat gebeurde met Wilfried Gnonto en Adil Aouchiche. Zij maakten op de valreep nog wel een transfer.

Gnonto leek al maanden op weg naar Feyenoord, nadat hij een tijdje terug door 1908.nl werd gelinkt aan een transfer naar De Kuip. De achttienjarige international van Italië bleek echter behoorlijk duur, zijn werkgever FC Zürich wilde meer dan tien miljoen euro voor hem hebben. Dat weigerde Feyenoord te betalen en uiteindelijk besloot de club uit Rotterdam-Zuid door te schakelen naar andere mogelijkheden.

Dat betekent echter niet dat Gnonto het seizoen afmaakt in Zwitserland. Hij werd donderdagavond gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Leeds United, dat Luis Sinisterra eerder deze zomer overnam van Feyenoord. De transfersom van Gnonto, die tot medio 2027 heeft getekend, is een stuk lager uitgevallen. Volgens de Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio kost hij 4,5 miljoen euro. Daar komen nog bonussen en een doorverkooppercentage bij.

Aouchiche blijft toch in de Ligue 1

Adil Aouchiche (20) werd deze zomer ook door 1908.nl in verband gebracht met Feyenoord. Hij gold echter vooral als serieuze optie als Orkun Kökçü de deur van De Kuip nog achter zich dicht zou trekken. Het was al een tijdje duidelijk dat de middenvelder sowieso nog een jaar zou blijven en dus werd de interesse in Aouchiche minder. De jongeling liet het gedegradeerde AS Saint-Étienne donderdag nog achter zich voor FC Lorient.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen