Kluivert treedt in zoektocht naar speeltijd in voetsporen van vader

2 september 2022, 08:29

Justin Kluivert verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Valencia CF. De aanvaller wordt op huurbasis overgenomen van AS Roma, waar hij nauwelijks in aanmerking kwam voor speeltijd. De Spanjaarden hebben in de onderhandelingen met de Italianen ook een optie tot koop bedongen.

Het leek erop dat Kluivert deze zomer alsnog bij Roma moest blijven. De ex-Ajacied leek in eerste instantie hard op weg naar Fulham, maar een stap naar de Premier League ketste op het laatste moment af. Dat bleek voor Valencia het signaal om toe te slaan. Kluivert zette donderdagavond voet aan land in Spanje en werd laat op de avond gepresenteerd als nieuwste aanwinst.

Kluivert (23) wordt voor de derde keer op rij uitgeleend door zijn Italiaanse werkgever. De afgelopen seizoenen was hij al tijdelijk te vinden bij RB Leipzig en OGC Nice. Kluivert stond sinds de zomer van 2018 onder contract in het Stadio Olimpico. Roma betaalde destijds ruim zeventien miljoen euro voor de aanvaller, die twee keer het shirt van het Nederlands elftal droeg.

Patrick Kluivert

In het Estadio Mestalla is de naam Kluivert zeker niet onbekend. Tijdens seizoen 2006/07 stond Patrick Kluivert, de vader van Justin, namelijk onder contract bij Valencia. Dat bleek echter geen doorslaggevend succes te zijn. Valencia staat momenteel na drie duels op de veertiende plaats van La Liga. Aanstaande zondag (21.00 uur) wacht een thuiswedstrijd tegen Getafe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen