Aubameyang rondt terugkeer af en verlaat Spanje al na half jaar

2 september 2022, 09:37

Pierre-Emerick Aubameyang mag zich vanaf nu officieel speler van Chelsea noemen. De aanvaller komt over van FC Barcelona, dat twaalf miljoen euro voor hem ontvangt vanuit Londen. Voor de international van Gabon is het na een half jaar al een rentree in de Premier League.

De 33-jarige goaltjesdief maakte in februari van dit jaar namelijk nog de overstap van Arsenal naar Barcelona. Inmiddels bleek de concurrentie in het Camp Nou echter zo groot dat Aubameyang besloot eieren voor zijn geld te kiezen en te vertrekken. De routinier heeft op Stamford Bridge zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. Aubameyang maakte vorig seizoen dertien doelpunten in 23 wedstrijden.

De Premier League is voor de ervaren aanvaller dus geen vreemde competitie. Tussen begin 2018 en begin 2022 stond hij al jaren onder contract bij Arsenal, stadgenoot van zijn nieuwe club Chelsea. Eerder was hij actief bij onder meer AS Saint-Étienne en Borussia Dortmund. "Ik ben er blij. Het is een eer om bij dit team te horen. Ik heb nog unfinished business in de Premier League. Het is fijn om terug te zijn", aldus Aubameyang.

Chelsea winkelt ook nog in Turijn

Niet alleen de Afrikaan is deze zomer een late aanwinst voor The Blues. Denis Zakaria komt op huurbasis over van Juventus en Chelsea heeft over een jaar ook een optie tot koop bedongen. De verdedigende middenvelder speelde slechts een half jaar in het Allianz Stadium. Eerder speelde hij bij Servette, Young Boys en Borussia Mönchengladbach. Zakaria is een alternatief voor Ajacied Edson Álvarez en PSV'er Ibrahim Sangaré.

Reacties

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede aankoop en een speler die het bij Barcelona wel goed deed! Jammer dat ze hem weer weinig perspectief boden door nieuwe, te dure aankopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen