Memphis maakt einde aan transfergeruchten op social media

1 september 2022, 23:30

Memphis Depay maakt deze zomer geen transfer. De aanvaller werd al sinds de eerste dag van de transferperiode gelinkt aan meerdere clubs, maar heeft er toch voor gekozen om voor zijn plek te vechten bij FC Barcelona. Daar moet hij onder andere de concurrentiestrijd aangaan met Robert Lewandowski, die deze zomer voor miljoenen euro's gehaald werd.

Donderdagavond heeft hij uitsluitsel gegeven over zijn toekomst middels een kort bericht: 'Ik heb besloten om bij Barça te blijven. Ik zal me volledig inzetten om bij te dragen aan het sportieve succes van de club', aldus de aanvaller, die de voorbije maanden aan tal van clubs werd gelinkt. Hij was het dichtst bij een transfer naar Juventus, maar die club koos uiteindelijk toch voor de komst van oud-Ajacied Arek Milik. Volgens geruchten had dat te maken met behoorlijke looneisen van de Nederlander.

Memphis kwam vorig jaar transfervrij over van Olympique Lyon. Ronald Koeman was destijds coach bij FC Barcelona en hij heeft er nooit een geheim van gemaakt gecharmeerd te zijn van de aanvaller. De twee werkten al succesvol samen bij het Nederlands elftal en daarom zag de trainer hem als een buitenkansje, wegens zijn transfervrije status. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 38 wedstrijden voor de Blaugrana, waarin hij goed was voor dertien doelpunten.

Afgelopen winter zag de Nederlander Ferran Torres al voor tientallen miljoenen naar Camp Nou komen, terwijl Pierre-Emerick Aubameyang gratis de overstap maakte van Arsenal naar FC Barcelona. De voetballer kwam daardoor minder aan spelen toe en zag deze zomer Lewandowski dus komen. Met het oog op het wereldkampioenschap in november leek een vertrek de beste optie, maar daar kiest de aanvaller dus niet voor. Hij wil vechten voor zijn kans in Catalonië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit lijkt me een oliedomme beslissing van Memphis. Gaat deze jongen straks door pure zelfoverschatting het WK mislopen?

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Benieuwd wie zijn plek in Oranje overneemt. Want ja, niet veel spelen voor je club is geen plek in Oranje. Toch?

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft overlegd met Van Gaal en blijft in Oranje, denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen