Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Feyenoordfans niet welkom: Rome is fontein-incident niet vergeten

Feyenoordfans niet welkom: Rome is fontein-incident niet vergeten

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 september 2022 – Feyenoord-supporters die zin hadden in een reisje naar Rome hebben pech. De fans uit Rotterdam zijn niet welkom in de Italiaanse hoofdstad als de ploeg van Arne Slot het in de Europa League opneemt tegen Lazio. Dat heeft te maken met incidenten in 2015, toen fans de beroemde Barcaccia-fontein vernielden.

Lazio mag geen kaarten verkopen voor het uitvak als Feyenoord op bezoek komt, zo heeft het stadsbestuur besloten. Die beslissing is gemaakt 'om de stad voor mogelijke onrust te behoeden'. Donderdag 8 september staat het duel op de planning, maar daar zullen dus geen Feyenoordfans bij aanwezig zijn.

In 2015 haalde een deel van de achterban de woede op de hals van de Italianen door een iconische fontein in het stadscentrum te vernielen. Een deel werd afgebroken en in de fontein werden flessen drank gegooid. Om de beroemde Barcaccia-fontein te restaureren, moest bijna anderhalf miljoen euro betaald worden.

In de Italiaanse hoofdstad is men het incident nog niet vergeten, waardoor Slot het moet doen zonder steun van de supporters. Toen Feyenoord vorig seizoen de finale van de Conference League haalde en AS Roma in de finale te sterk bleek, refereerde die Italiaanse club al aan het incident in 2015 met een tweet.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd