Balotelli transfereert naar 'onbekend' Zwitserland: "Daar houdt het op"

1 september 2022, 19:23

Mario Balotelli heeft club nummer twaalf te pakken. De aanvaller heeft de overstap gemaakt van Adana Demirspor naar FC Sion. De voetballer is al jaren geen toptalent meer, maar toch werd er in Zwitserland vol verbazing gereageerd op zijn komst. De Italiaan werd daarom gepresenteerd via een persconferentie.

Balotelli weet niet veel van de competitie waar hij nu in gaat spelen, vertelt hij eerlijk. "Een paar spelers en trainers ken ik, maar daar houdt het wel op. Gelukkig hebben we hier een Italiaanse trainer, dat communiceert makkelijker", aldus de aanvaller, die zich verder nog niet makkelijk verstaanbaar kan maken in Zwitserland, waar de voertaal Duits is. "Dat spreek ik nog niet, maar misschien ga ik het leren."

De aanvaller heeft zin in zijn avontuur. "Het is hier prachtig en rustig, ik heb zelf ook veel innerlijke rust", stelt Balotelli, die de laatste jaren vooral negatief in het nieuws kwam. Zo stak hij in zijn Manchester City-periode vuurwerk af in zijn eigen huis en gooide hij dartpijltjes op jeugdspelers. "De reputatie die ik heb, komt door praatjes van mensen die mij niet kennen. Ik geef niet om hun mening. Dat ze zeggen dat mijn beste tijd als speler achter me ligt? Mij is respect bijgebracht, dus daar reageer ik niet op."

De Italiaan speelde in het verleden voor Internazionale, City, Liverpool en AC Milan. "Maar Sion kende ik als kind ook al", vertelt Balotelli. "Het bestuur heb ik in juni voor het eerst gesproken. Het is mijn doel om een prijs te winnen met deze club. Of ik terugkom bij de nationale ploeg? Dat heb ik zelf niet in de hand, maar het zou me erg blij maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen