Leeds heropent jacht op Gakpo: serieuze financiële spagaat PSV

1 september 2022, 16:46   Bijgewerkt: 1 september 2022, 17:07

Leeds United heropent de jacht op PSV-aanvaller Cody Gakpo. De aanvaller liet donderdagochtend een vlucht naar Engeland lopen en naar verluidt zou daarmee een transfer van de baan zijn. Toch wil de Engelse club alsnog een poging wagen om de buitenspeler binnen te halen op de slotdag van de transferwindow of wellicht later dit seizoen.

Dat heeft de voorzitter van Leeds United laten weten op Twitter. Daarmee komt PSV opnieuw in een financiële spagaat terecht. Hoewel de club sportief ongetwijfeld dolblij is met een langer verblijf van Gakpo, moet het financieel na het mislopen van de Champions League én een grote transfer wel alle zeilen bijzetten om zwarte cijfers te draaien. Ibrahim Sangaré en Gakpo waren de voornaamste targets om te verkopen, maar beiden lijken te blijven.

'Als PSV voor de einddatum van het huidige seizoen geen topspeler verkoopt, kan per 30 juni 2023 een negatief eigen vermogen ontstaan en dat zou grote gevolgen kunnen hebben in verband met strengere financiële regels vanuit de voetbalbond. Het zou in het uiterste geval kunnen betekenen dat derden beslissingen voor PSV gaan nemen en voor dat scenario hadden vooral 'de bankiers' binnen PSV aandacht. Dit moet koste wat het kost vermeden worden, benadrukten ze', schreef het Eindhovens Dagblad over de financiële situatie in het Philips Stadion.

Lees ook'Van Gaal speelde 'cruciale rol' bij afketsen Gakpo-deal'

Of Gakpo zelf überhaupt nog open staat voor een vertrek naar Engeland, is nog onbekend. Mede door de invloed van Louis van Gaal zou de aanvaller momenteel een langer verblijf bij PSV verkiezen boven de subtop van de Premier League. Of de hernieuwde interesse van Leeds United daarin nog verandering kan aanbrengen, is onbekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen