Vuurwerk bij FC Barcelona in absolute slotfase transferwindow

1 september 2022, 22:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona staat voor vuurwerk op de transferwindow. De club gaat nog enkele spelers lozen in het restant van de koopperiode, te beginnen met Pierre-Emerick Aubameyang. De spits kwam een half jaar geleden gratis over van Arsenal, maar levert de Catalaanse grootmacht ditmaal zo'n dertien miljoen euro op. Het is zeker niet de enige rond wie er veel speelt op de markt. 

Dat schrijven de belangrijkste Engelse media donderdag althans op de buitenlandse Deadline Day, waar in de Eredivisie de markt inmiddels al gesloten is. Aubameyang was het afgelopen jaar de eerste keuze in de spits onder Xavi, maar na de komst van onder anderen Robert Lewandowski was er weinig perspectief meer voor de Ghabonees. Hoewel hij nog wel een aantal speelminuten kreeg dit seizoen, zit een basisplaats er niet in én is de concurrentie voorin moordend.

Dat geldt ook voor Martin Braithwaite, die de gevoelige overstap naar Espanyol maakt, volgens de belangrijke Spaanse media. De kans dat Memphis Depay door deze ontwikkelingen tóch in Camp Nou blijft, is volgens transferspecialist Fabrizio Romano een stuk groter. Toch is ook een vertrek nog niet uitgesloten en kan ook het contract van de Nederlander worden ontbonden, om zo de financiële situatie van de Catalanen te verbeteren en hem meer tijd te geven om een overgang rond te maken. Ook Chelsea zou mogelijk nog oren hebben naar de komst van de Nederlandse aanvaller.

Lees ook: 'Strijd om gewilde Dest beslist: Milan huurt ex-Ajacied van Barça'

Backs FC Barcelona: Alonso of Bellerín

De geruchten rondom Jordi Alba en diens vertrek naar Internazionale kunnen wel naar het rijk der fabelen worden verwezen. De Spaans international zat laatste twee duels weliswaar op de bank, maar zou intern hebben aangegeven helemaal niets te weten van en te voelen voor een vertrek naar de Serie A. Mogelijk komt er nog wel een rechtsback bij in de selectie van Xavi: Hector Bellerín zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met zijn oude werkgever. Ook Marcos Alonso is nog altijd een serieuze optie: hij bewandelt mogelijk de omgekeerde weg met Aubameyang. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen