'Van Gaal speelde 'cruciale rol' bij afketsen Gakpo-deal'

1 september 2022, 11:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Leeds United denkt men dat Louis van Gaal een aandeel heeft gehad in het afketsen van de transfer van Cody Gakpo. Alles wees erop dat de 23-jarige aanvaller deze donderdag PSV zou verlaten, maar het vliegtuig dat naar Engeland zou vertrekken steeg niet op.

PSV-watcher Rik Elfrink schrijft op Twitter dat wordt gedacht dat de bondscoach van het Nederlands elftal een 'cruciale rol' heeft gespeeld bij het voorkomen van de Gakpo-deal. Leeds United overtrof het bod van Southampton van 40 miljoen euro door 43 miljoen euro te bieden, dacht Gakpo binnen te hebben en is nu 'totaal verbijsterd' dat de transfer niet doorgaat.

Transferspecialist Fabrizio Romano schrijft dat Van Gaal, met het oog op het komende WK, Gakpo heeft aangeraden om bij PSV te blijven. Klopt dit, dan lijkt de zevenvoudig Oranje-international naar het advies van de bondscoach te hebben geluisterd. Leeds United heeft de komst van Gakpo nog niet uit zijn hoofd gezet en gaat in januari een nieuwe poging voor hem wagen.

Leeds en Southampton akkoord

PSV had met zowel Leeds United als Southampton een akkoord bereikt over de transfer van Gakpo. De aanvaller was er bovendien met beide clubs uit over de persoonlijke voorwaarden. Victor Orta, directeur van Leeds, dacht Gakpo binnen te hebben omdat zijn club de hoogste bieder was en er een persoonlijk akkoord lag. Afgelopen nacht kreeg Orta echter te horen dat de transfer niet doorging. "Dit moet met Louis van Gaal te maken hebben", zou hij volgens betrokkenen hebben geroepen. 

De Spaanse directeur zou 'boos op alles en iedereen' zijn geweest en zou er niets van hebben begrepen. "Dit kan helemaal niet, ik ben compleet verbijsterd", zou Orta ook hebben gezegd. Hij zocht naar verluidt bij de vader van Gakpo een medestander, maar die kon de situatie niet veranderen. Nu Gakpo zelf een streep door een transfer naar de Premier League heeft gezet, blijft hij in elk geval tot de lange winterbreak bij PSV. De Eindhovenaren hanteerden deze zomer een vraagprijs van 50 miljoen euro, maar waren de laatste dagen bereid om Gakpo toch voor een iets lager bedrag te laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder Gakpo is PSV toch een stuk zwakker dus goed nieuws voor hen. Wel verwacht ik meer van hem op Europees niveau dan dat hij heeft laten zien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen