'Hateboer in beeld na afwijzing van overbodige Dest'

1 september 2022, 12:28

Hans Hateboer (28) zou op de slotdag van de transfermarkt nog een overstap van Italië naar Spanje kunnen maken. Villarreal zou de aanvallende back van Atalanta Bergamo op de korrel hebben nadat Sergiño Dest gisteren (woensdag) voor een overgang naar AC Milan koos. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio op Twitter.

Hateboer speelt al sinds 2017 bij Atalanta, dat hem destijds in de winter overnam van FC Groningen. In Noord-Italië groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht én vooralsnog dertienvoudig Nederlands international. In 128 wedstrijden kwam de Groninger tot zeven doelpunten voor de ploeg van Gian Piero Gasperini, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de drie derde plaatsen die Atalanta tussen 2018 en 2021 in de Serie A behaalde.

Afgelopen seizoen eindigde Atalanta, waar ook Hateboers collega-internationals Marten de Roon en Teun Koopmeiners onder contract staan, op een teleurstellende achtste plaats in de competitie, waardoor het dit seizoen niet in Europa actief is. Aan het huidige seizoen is de club wel goed begonnen, getuige de zeven punten die uit de eerste drie wedstrijden met Hateboer in de basis werden verzameld.

Lees ookVan Gaal verklaart opvallende namen bij Oranje: "Ander systeem"

Nederlanders bij Villarreal

Bij Villarreal zou Hateboer met Arnaut Danjuma Groeneveld een andere medespeler van Oranje kunnen treffen. De ploeg van Unai Eméry reikte vorig jaar nog tot de halve finale van de Champions League, maar is dit seizoen actief in de Conference League. In het derde Europese toernooi is El Submarino Amarillo in de groepsfase gekoppeld aan Hapoel Be'er Sheva, Austria Wien en Lech Poznan. In La Liga staat het na drie wedstrijden op de vijfde plaats. Met Serge Aurier, Rubén Peña en Mario Gaspar raakte Villareal afgelopen zomer maar liefst drie kandidaten voor de rechtsbackpositie kwijt. Hateboer zou de concurrentie met de Argentijn Juan Foyth moeten aangaan voor een plaats in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen