Gravenberch en Mazraoui maken basisdebuut; ook De Ligt start

31 augustus 2022, 20:08

Bayern München heeft de opstelling bekendgemaakt voor de bekerwedstrijd tegen Viktoria Köln. Trainer Julian Nagelsmann wil in dat duel andere mensen aan het werk zien, en dat is goed nieuws voor de nieuwe Nederlanders. Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui staan namelijk alle drie aan de aftrap. 

Daarmee maken Gravenberch en Mazraoui hun officiële basisdebuut voor Der Rekordmeister. De twee van Ajax overgenomen spelers moesten het tot dusver doen met enkel invalbeurten. Over Mazraoui zei Nagelsmann zelfs deze week nog dat hij geduld moest hebben. "Hij moet gewoon een beetje wennen aan het tempo in de Bundesliga. In de toekomst zal Nous heus wel zijn wedstrijden gaan spelen. Alleen nu nog niet."

Lees ook: Nagelsmann verklaart opvallende rol De Ligt; geduld Mazraoui vereist

Voor de van Juventus overgekomen De Ligt is het de tweede keer dat hij in de basis begint. Hij stond ook al aan de aftrap van het Bundesliga-duel tegen VfL Bochum, dat met liefst 0-7 gewonnen werd. De verdediger tekende daarbij voor de tweede treffer. Afgelopen zaterdag bleek dat Nagelsmann ook andere kwaliteiten in De Ligt ziet: toen viel hij bij een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach in als spits.

Bayern München trapt om 20:45 uur af op bezoek bij Viktoria Köln. De tegenstander speelt de competitiewedstrijden in de 3. Liga, en zou dus geen probleem mogen zijn voor de nummer één van de Bundesliga. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen