PSV haalt met El Ghazi gewenste ervaring op de vleugel in huis

31 augustus 2022, 17:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft met Anwar El Ghazi de gewenste versterking op de flank binnen. De aanvaller, die naar verluidt voor 2,5 miljoen euro overkomt van Aston Villa, werd woensdagavond officieel gepresenteerd. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam diezelfde avond komt wel nog net te vroeg voor de aankoop.

Al enkele dagen was duidelijk dat El Ghazi de beoogde versterking op de vleugel moest worden. Aanvankelijk probeerde PSV hem transfervrij terug naar de Eredivisie te halen, maar dat zag Aston Villa niet zitten. Uiteindelijk werden de clubs het eens over een bescheiden transfersom van 2,5 miljoen euro, die door bonussen kan oplopen tot drie miljoen. El Ghazi tekende in Eindhoven een contract voor drie seizoenen.

"Wij wilden graag een veelzijdige, ervaren aanvaller aan de selectie toevoegen", verduidelijkte directeur voetbalzaken John de Jong op de clubwebsite. "Met Anwar hebben we iemand binnengehaald die zich bewezen heeft in de top van de Eredivisie en in het verleden meerdere seizoenen goed presteerde in het buitenland. Anwar heeft de kwaliteiten om een man te passeren, is doelgericht en kan op alle drie de posities in de voorhoede spelen. We verwachten dat hij snel van waarde kan zijn voor PSV."

El Ghazi speelde de afgelopen jaren in de Premier League, maar kwam er bij Aston Villa en op huurbasis bij Everton weinig aan te pas. Zelf zag hij een transfer naar PSV dan ook heel erg zitten, omdat hij in Eindhoven weer minuten kan maken. Ook bij zijn oude club Ajax zou hij in beeld zijn geweest als opvolger van Antony, maar erg concreet is die interesse naar verluidt nooit geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

't Is koffiedik kijken, maar ik voorspel dat Anwar El Ghazi zal aantonen dat hij een echte aanwinst is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen