'Ajax tóch nog rond met Ocampos, huurdeal in plaats van koop'

31 augustus 2022, 17:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat zich naar alle waarschijnlijkheid toch nog versterken met Lucas Ocampos. De Argentijn wordt voor een jaar gehuurd van Sevilla, in plaats van de eerder genoemde transfer van twintig miljoen euro. Wel wacht de Amsterdammers nog een race tegen de klok om al het papierwerk op tijd op orde te krijgen.

Dat meldde De Telegraaf woensdagmiddag, nadat de transfer van Ocampos in de 24 uur daarvoor in een heuze soap was veranderd. De Argentijn leek zo goed als binnen en was zelfs al in Amsterdam, toen de Raad van Commissarissen besloot een stokje te steken voor de transfer. Dit omdat de financiële voorwaarden van de deal niet verantwoord zouden zijn. 

Dat leidde tot paniek bij zowel Ajax als Sevilla. Waar de Amsterdammers snel op zoek moesten naar alternatieven, wilde de club van Ocampos hem beslist deze transferwindow nog slijten. Het ging zelfs zo ver dat het de vraagprijs met vijf miljoen euro verlaagde, maar ook dat was voor de RvC geen optie. Een huurdeal lijkt nu uiteindelijk dus de oplossing te zijn. 

Vier miljoen euro

Volgens Argentijnse media betaalt Ajax vier miljoen euro om Ocampos te huren en bedingt het daarbij een koopoptie van zestien miljoen euro. Die details kan De Telegraaf echter nog niet bevestigen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals het nu lijkt is er dankzij de RVC van Ajax een veel betere deal gesloten.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo bij koop ben je nog 20mil. Kwijt?.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik neem aan dat je hem na 1 seizoen alleen koopt als hij het goed doet en dus 16 miljoen waard is. Je hebt hiermee het risico teruggebracht van 20 miljoen naar 4 miljoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen