Leicester City flikt Maguire-kunstje opnieuw: Chelsea haalt Fofana

31 augustus 2022, 15:31

Chelsea heeft laten zien dat er financieel veel mogelijk is met de nieuwe eigenaar. De club legt tientallen miljoenen euro's neer voor Wesley Fofana, die wordt weggekocht bij Leicester City. Inclusief bonussen kunnen de Londenaren maar liefst 87 miljoen euro overmaken. Hij tekent op Stamford Bridge een zesjarig contract.

Worden alle bonussen gehaald, dan is Fofana samen met Harry Maguire de duurste verdediger allertijden. De verdediger, die nu op de bank zit bij Manchester United, leverde dezelfde ploeg drie jaar geleden dat bedrag op. De Engels international troefde op dat moment Virgil van Dijk af als duurste mandekker van de wereld. Hij maakte in 2018 voor bijna 85 miljoen over de transfer van Southampton naar Liverpool.

De transfer komt niet als een verrassing. Fofana was afgelopen weekend al niet meer van de partij bij Leicester City en het was al langer bekend dat Chelsea ver wilde gaan voor de verdediger. Voor de beleidsbepalers in Leicester is een schouderklopje op zijn plaats. De voetballer werd twee jaar geleden voor veertig miljoen euro aangetrokken en levert nu dus het dubbele bedrag op. In zijn eerste seizoen liet hij direct zien een aanwinst te zijn voor de Premier League, maar afgelopen jaar stond hij lang aan de kant door een beenbreuk.

Leicester City bijzondere uitzondering

Waar in de Premier League met miljoenen euro's gesmeten wordt, is Leicester een bijzondere uitzondering. De club gaf deze zomer nog geen enkele euro uit. De club zag de ervaren doelman Kasper Schmeichel wel vertrekken, maar een externe vervanger werd niet vastgelegd voor miljoenen euro's. De club haalde wel keeper Alex Smithies van Cardiff. Hij is de tweede keuze achter Danny Ward.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen