'Sevilla in de problemen: Ajax kan Ocampos goedkoper oppikken'

31 augustus 2022, 12:07

Lucas Ocampos mag zich vandaag mogelijk toch nog Ajacied noemen. De raad van commissarissen hield een transfer tegen, maar de buitenspeler kan nu alsnog gehaald worden. Waar Ajax en Sevilla eerst akkoord waren over een transfersom van twintig miljoen euro, zouden de Spanjaarden inmiddels ook genoegen nemen met vijf miljoen minder.

Bij Sevilla is men volgens De Telegraaf woest op Ajax. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hadden een akkoord bereikt met club en speler, terwijl ook algemeen directeur Edwin van der Sar groen licht had gegeven. De rvc dacht daar echter anders over en twijfelde of de Argentijnse aanvaller de transfersom, plus een riant salaris, wel waard zou zijn. Omdat de voetballer 28 jaar is, vond het bestuursorgaan dat er niet genoeg restwaarde was om in te stemmen met de deal. Daarom leek een transfer van de baan.

Ocampos was ondertussen al naar Nederland gevlogen om de deal in kannen en kruiken te maken, maar keerde vol teleurstelling terug naar Spanje. Een transfer hoeft hij wellicht niet uit zijn hoofd te zetten, omdat Sevilla toch nog water bij de wijn wil doen. De club uit Andalusië zou nu akkoord gaan met vijftien miljoen euro voor de Argentijns international, waardoor er toch weer een opening lijkt te zijn voor Ajax om de deal rond te maken.

Kasper Dolberg en Adnan Januzaj

Sevilla moet van de aanvaller af wegens de regelgeving in Spanje. De club voldoet nu niet aan de financiën, waardoor de club er alles aan doet om de Argentijn alsnog kwijt te raken. De Spanjaarden hebben in de persoon van Adnan Januzaj namelijk al een vervanger gevonden, terwijl ook Kasper Dolberg op huurbasis naar LaLiga lijkt te komen. Zij kunnen alleen ingeschreven worden voor competitiewedstrijden als Ocampos van de loonlijst gaat. Dat biedt kansen voor Ajax, als de rvc nu wel akkoord gaat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ChuckyVer28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die hele rvc van Ajax moet gewoon weg je staat als club gigantisch voor lul met zulken amateurs blind houden die alles fout doet wat maar kan en dezen jongen niet echt belachelijk de rest waarde van blind was en is ook nul .nul de rvc van Ajax is vriendjes politiek aan het doen en dat is heel gevaarlijk

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je als RVC een deal tegen houdt omdat het niet verantwoord is en ineens gaat er 5 miljoen euro van de vraagprijs af vraag ik me af hoe slecht die onderhandelingen gegaan zijn tussen Ajax en Sevilla. Dikke pluim voor de RVC.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen