'Haalt Ajax extra doelman? Club moet wachten op Benfica-deal'

31 augustus 2022, 09:42   Bijgewerkt: 31 augustus 2022, 09:57

Ajax hoopt op de laatste dag van de transfermarkt op een nieuwe doelman. Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg zijn behoorlijk op leeftijd, terwijl Jay Gorter geen indruk kon maken tijdens de Johan Cuijff Schaal. Daarom hebben Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar aangeklopt bij Odysseas Vlachodimos van Benfica.

Of de 28-jarige doelman de overstap maakt van Portugal naar Nederland, hangt af van Benfica. Die club wil best meewerken aan een transfer, maar alleen als het zelf eerst een vervanger heeft gevonden. De club van Roger Schmidt wil Vladan Kovacevic van het Poolse Rakow Czestochowa overnemen. Als die deal honderd procent rond is, kan er gepraat worden over een deal met Ajax. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend.

Vlachodimos is een Grieks-Duitse doelman van 1,91 meter lang. Hij kan er meteen staan, zo heeft hij bij Benfica laten zien, maar kan ook op de lange termijn belangrijk zijn voor Ajax. De doelman is nog in de twintig, waardoor hij in principe jarenlang mee zou kunnen in de Johan Cruijff ArenA. Het betekent meteen dat hij na twee goede seizoenen nog interessant is voor andere club, waardoor er in Amsterdam mogelijk weer een deel van de investering binnenkomt.

Ajax moet naar verluidt vijftien miljoen euro betalen voor de sluitpost, die afgelopen seizoen twee keer tegen de Amsterdammers speelde in de Champions League. Hij zou zelf wel openstaan voor een vertrek naar Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen