PSV blijft vrezen voor Gakpo-deal: "Grote competities bepalen"

31 augustus 2022, 08:04

Het worden spannende uren voor PSV. De Nederlandse markt sluit vanavond, maar in het buitenland loopt de transferperiode een dag langer door. Dat betekent dat Cody Gakpo nog kan vertrekken en er wellicht geen vervanger meer gehaald kan worden. Ruud van Nistelrooy weet dat de Engelse clubs enorm veel geld om handen hebben, waardoor een transfer nog niet uit te sluiten is.

Southampton is momenteel het meest concreet voor de buitenspeler, die eerder werd gelinkt aan Manchester United en Arsenal. "Natuurlijk zijn alle scenario's intern besproken. Van een deadline stellen tot aan keihard 'nee' zeggen tegen clubs die nog last minute aankloppen. Maar de werkelijkheid is deze: de grote competities bepalen, met de Premier League voorop. Spelers hebben daarnaast hun plannen en er is ook nog het financiële plaatje van de eigen club, PSV dus", aldus Van Nistelrooy in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het is een samenspel van veel zaken. Dus een deadline stellen? Ik denk niet dat dat gebeurt", vervolgt de trainer, die dus mogelijk een van zijn sterkhouders nog gaat verliezen. "Bij PSV loopt heel veel puur talent rond. We hebben nu van alle clubs de meeste minuten voor tieners in de eredivisie. Als club ben je aan het bouwen, maar PSV is óók een club van direct presteren. Na deze transferwindow moet blijken waar we staan op die balans. We willen structureel toegroeien naar de Champions League. Voor dat niveau zijn we nog niet goed genoeg gebleken tegen Rangers."

Eerder liet Gakpo al weten dat een CL-ticket een extra motivatie zou zijn om bij PSV te blijven. De aanvaller schoof de keuze over zijn toekomst steeds voor zich uit, wat nu misschien problemen gaat opleveren voor de Eindhovenaren. De club heeft Anwar El Ghazi zo goed als binnen, maar bij het vertrek van de Oranje-international is een extra kwaliteitsimpuls in de aanval geen overbodige luxe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gakpo en z'n CL-ticket. Die vent heeft geen potten kunnen breken in de voorrondes. Tenzij Sparta en Excelsior CL gaan spelen, is dat niveau voor hem te hoog gegrepen. Ik zou het absoluut niet erg vinden als hij vertrekt en er ruimte komt voor nieuwe spelers.

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat je baalt dat ze de CL niet hebben gehaald. Ik snap niet waarom je wenst dat een jonge hele talentvolle speler weggaat in ruil voor een ander jong talent. Hij heeft ambitie en dat is er helaas nog niet uitgekomen. Een educated guess: Veerman mag zeker ook weg?

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, ik ben nooit fan van hem geweest. In mijn ogen een overschatte speler. Hij is inmiddels 23, hoe lang nog voordat de ambitie komt? Spelers zijn meestal op een leeftijd van 23-27 op hun best. Hij zou er nu moeten zijn. Veerman ben ik een stuk meer over te spreken.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel bijzonder. De Nederlandse markt sluit vanavond en daarvoor speelt Gakpo nog een wedstrijd tegen Volendam. Hoeveel clubs kijken vanavond nog even naar de wedstrijd om daarna toe te slaan of om hem te laten varen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen