'Antony zorgt voor zilvervloot: Ajax houdt bijna tachtig miljoen over'

31 augustus 2022, 10:03

Ajax en Manchester United zijn akkoord over de transfer van Antony, die voor 95 miljoen euro gaat vertrekken uit Amsterdam. Van dat bedrag moet de Eredivisie-kampioen iets meer dan vijftien miljoen euro afstaan. De Braziliaan, zijn zaakwaarnemer en zijn oude club São Paulo profiteren allemaal mee van de miljoenendeal.

De Telegraaf meldt dat Ajax twintig procent moet afdragen van de winst die is gemaakt op de speler, die twee jaar geleden voor 15,75 miljoen euro aangetrokken werd. Het betekent dat de Amsterdammers nu 15,85 miljoen euro overmaken naar betrokken partijen. De bonus van vijf miljoen euro, die Ajax in de toekomst nog kan krijgen van Manchester United, is alleen voor de Eredivisionist. Daarvan gaat niet nog een deel naar São Paulo.

Antony is sinds deze week de duurste uitgaande transfer bij Ajax ooit. Daarmee stoot hij Frenkie de Jong van de troon. Hij maakte drie jaar geleden voor 86 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. In die zomer ging ook Matthijs de Ligt voor een enorm bedrag weg. Hij maakte voor 75 miljoen euro de overstap naar Juventus. In die zomer werd in totaal voor circa 218 miljoen euro verkocht. Deze zomer staat de teller op iets meer dan 216 miljoen euro, inclusief de Antony-deal.

Antony

De Braziliaanse dribbelaar moet alleen de medische keuring nog doorstaan voor de transfer wereldkundig gemaakt kan worden. Donderdagavond speelt Manchester United tegen Leicester City, maar dat duel gaat hij sowieso niet halen door het papierwerk. Zondag spelen de Red Devils tegen Arsenal. Mogelijk kan hij dan debuteren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen