Toch geen PSV: Stengs als volgende Nederlander naar Antwerp

30 augustus 2022, 23:22

Calvin Stengs gaat dit seizoen spelen voor Antwerp FC. De club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars huurt de Nederlandse rechtsbuiten voor één seizoen van OGC Nice, waar hij nog tot medio 2026 vastligt. Stengs is de derde Nederlander die de ambitieuze Belgische club deze zomer aantrekt.

Een jaar geleden maakte Stengs de overstap van AZ naar Nice. In zijn eerste seizoen in de Ligue 1 kwam hij tot 24 competitiewedstrijden, maar wel slechts elf als basisspeler. Bovendien behaalde hij ook nog niet het rendement dat van hem verwacht mag worden: Stengs was goed voor slechts één goal en één assist.

Eerder deze transferzomer toonde Feyenoord al interesse om Stengs te huren, maar de aanvaller liet zijn oude trainer Arne Slot weten voor zijn kans bij Nice te gaan. Toch kwam hij dinsdag weer serieus in beeld bij PSV als de benodigde versterking op de flank. De Eindhovenaren meldden zich echter niet in Nice, wat Antwerp vervolgens wel deed.

Derde Nederlander

Stengs wordt bij Antwerp de derde Nederlander in de selectie van trainer Van Bommel. Eerder deze zomer werden ook spits Vincent Janssen en middenvelder Jurgen Ekkelenkamp al binnengehaald. De Nederlands getinte ploeg is momenteel de nummer twee in de Belgische Pro League, met de maximale vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fieuw.. Denk dat veel PSV'ers opgelucht zijn. Stengs brengt zo weinig beleving en alles lijkt zo vrijblijvend in zijn spel. Zie hem eerlijk gezegd alleen maar verder afzakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen