Inter met ruime zege richting derby; Milan mag nog blij zijn met punt

30 augustus 2022, 22:43

In de Serie A hebben drie topclubs dinsdagavond de midweekse speelronde geopend. Internazionale en AS Roma rekenden betrekkelijk eenvoudig af met respectievelijk Cremonese en AC Monza: 3-0 en 3-1. AC Milan stelde eerder op de avond juist teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen Sassuolo.

AS Roma - AC Monza 3-0

AS Roma trad zonder Nederlanders aan tegen promovendus AC Monza. Rick Karsdorp begon voor het eerst dit seizoen op de bank en hoefde daar tijdens de wedstrijd ook niet vanaf te komen. Georginio Wijnaldum was er door zijn scheenbeenbreuk sowieso niet bij. Maar waar de ene topaankoop voorlopig niet inzetbaar is, eiste de ander in het Stadio Olimpico juist een hoofdrol op.

Paulo Dybala brak na achttien minuten namelijk op snelheid door en kon zijn eerste goal voor Roma binnenschuiven. Op zijn tweede was het niet lang wachten, want even later reageerde hij scherp op een rebound na een schot van Tammy Abraham. Na rust viel ook de 3-0 nog via het hoofd van Roger Ibañez. Roma staat na vier wedstrijden op tien punten en is voorlopig koploper, al kunnen vier andere clubs deze midweek nog op gelijke hoogte komen.

Internazionale - Cremonese 3-1

Dat laatste gold al niet voor Inter, want het verloor afgelopen weekend met 3-1 van SS Lazio. De thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Cremonese was voor de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries - allebei in de basis - echter de ideale mogelijkheid om zich snel te herpakken. Joaquin Correa zette Inter al na twaalf minuten op voorsprong, waarna Nicolo Barella de voorsprong met een volley op schitterende wijze wist te verdubbelen.

Aan de kant van Cremonese wist voormalig Feyenoord-spits Cyriel Dessers ook dit keer zijn eerste Serie A-goal nog niet te maken. Hij werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald en zag hoe Lautaro Martínez ook de derde treffer voor Inter binnenschoot. Dessers' partner in de voorhoede, David Okerke, deed in de slotfase nog wel iets terug, maar dat was niet meer dan een eretreffer.

Sassuolo - AC Milan 0-0

Zo deed Inter veel vertrouwen op richting de derby tegen AC Milan van komend weekend. Voor Milan zelf gold dat niet, want het speelde al voor de tweede keer dit seizoen gelijk. Na de 1-1 tegen Atalanta van anderhalve week geleden was het nu Sassuolo dat de regerend landskampioen op 0-0 hield. Daarmee kwam Milan zelfs nog goed weg, want in de eerste helft miste Domenico Berardi namens de thuisploeg een strafschop. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen