Timber grote winnaar Eredivisie Awards; mooie woorden voor Haller

30 augustus 2022, 22:23

Jurriën Timber was dinsdagavond de grote winnaar bij de uitreiking van de Eredivisie Awards - een initiatief van de Eredivisie CV en ESPN. De verdediger van Ajax werd eerst verkozen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar en mocht vervolgens ook de prijs voor Speler van het Jaar in ontvangst nemen. 

Timber won beide prijzen voor zijn prestaties tijdens het afgelopen seizoen. In de categorie Speler van het Jaar troefde hij ex-ploeggenoot Noussair Mazraoui, PSV'er Cody Gakpo en Feyenoorder Luis Sinisterra af. Als Talent van het Jaar waren Orkun Kökcü (Feyenoord), Loïs Openda (ex-Vitesse) en Jørgen Strand Larsen de andere genomineerden. Beide prijzen gingen dus echter naar de 21-jarige verdediger van Ajax.

Na het bedanken van zijn familie, richtte Timber zich tot oud-ploeggenoot Sébastien Haller. De spits was ondanks zijn ziekte aanwezig om als topscorer de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst te nemen. "Sébastien, ten eerste: respect voor jou, man. Ik bewonder je. Ik ken je nu twee jaar en je bent een positieve gast. Hoe je hier staat, met een lach, stralend... Heel veel respect. We missen je en ik kan niet wachten om je weer op het veld te zien."

Andere prijzen

Naast Timber en topscorer Haller vielen nog enkele anderen in de prijzen. Zo ging de prijs voor Doelpunt van het Jaar naar FC Groningen-aanvaller Cyril Ngonge. FC Twente-spits Fenna Kalma won de prijs voor beste speelster in de Eredivisie Vrouwen, terwijl haar ploeggenoot Wieke Kaptein Talent van het Jaar werd. Verder was de familie van overleden Feyenoord-icoon Wim Jansen aanwezig om de Eredivisie Oeuvre Award in ontvangst te nemen. 

Zie ook: Emotionele Haller openhartig over ziekte tijdens Eredivisie Awards

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Enorm talentvolle speler en een intelligente bescheiden jongen. Pareltje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen