Ziyech start voor het eerst dit seizoen; ook basisdebuut Sinisterra

30 augustus 2022, 20:08   Bijgewerkt: 30 augustus 2022, 20:25

Thomas Tuchel doet dinsdagavond bij Chelsea weer een beroep op Hakim Ziyech. Tot dusver kwam de ex-Ajacied pas één keer in actie - als invaller tegen Leeds United - maar in de uitwedstrijd tegen Southampton staat hij in de basis. Zijn overstap naar Ajax lijkt inmiddels definitief van de baan.

Ziyech was deze zomer serieus in beeld om terug te keren bij een vertrek van Antony naar Manchester United. Over de voorwaarden rond die terugkeer konden de partijen het echter niet eens worden. Ajax dacht aan een huurdeal tegen de helft van het jaarsalaris dat Chelsea hem betaalt (zo'n tien miljoen euro), maar zowel de club als speler zag dat niet zitten. De Engelse topclub wilde voor een vertrek van Ziyech een transfersom, die in de buurt zou komen van de 44 miljoen die het twee jaar eerder aan Ajax betaalde.

Inmiddels zou Ajax zich zeer binnenkort gaan versterken met Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos, wat dus betekent dat Ziyech zich ook dit seizoen op Chelsea mag gaan richten. Dat kan hij in Southampton gaan doen met zijn eerste basisplaats van het seizoen. Om 20.45 uur trappen The Blues af tegen de nummer dertien van de Premier League. Chelsea zelf staat na vier wedstrijden met zeven punten op plek zes.

Luis Sinisterra

In de Premier League staat ook oud-Feyenoorder Luis Sinisterra vanavond voor zijn basisdebuut in de Premier League. De Colombiaan kwam tot dusver in elke wedstrijd in actie, maar alleen in het League Cup-duel tegen Barnsley stond hij aan de aftrap. Toen maakte hij ook direct zijn eerste en tot dusver enige goal. Dat belooft dus wat voor vanavond, als zijn Leeds United om 21.00 uur aftrapt tegen Everton. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen