Huurdeals in Eredivisie: nieuwe spitsen bij Vitesse, NEC en Heerenveen

22 december 2022, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is in Nederland nog maar iets meer dan een dag open. De clubs die zich nog willen versterken, zullen daar dus vaart achter moeten zetten. Dat blijkt in de praktijk ook wel, want Vitesse, NEC en sc Heerenveen konden dinsdagmiddag alle drie een nieuwe spits presteren. In alle drie de gevallen ging het om een huurdeal.

Vitesse

Vitesse presenteerde dinsdag alweer de zevende nieuwe huurling. Het gaat om het achttienjarige Bayern München-talent Gabriel Vidovic. De in Duitsland geboren jeugdinternational van Kroatië kan zowel op het middenveld als in de spits uit de voeten. Hij speelde al vier officiële wedstrijden voor Der Rekordmeister, maar zal komend seizoen in Arnhem dus waarschijnlijk nog veel meer minuten kunnen maken. 

NEC

Bij NEC was er al langer behoefte aan een extra spits. De club beschikte tot dusver alleen over de transfervrij aangetrokken Pedro Marques, maar de Portugees maakte nog geen grootse indruk. Om die reden werd de Belgisch-Congolese aanvaller Landry Dimata op huurbasis overgenomen van Espanyol. Technisch directeur Ted van Leeuwen gaf aan dat zijn komst lange tijd onhaalbaar leek, maar heeft 'één van de beste koppers in La Liga' nu toch binnen.

SC Heerenveen

SC Heerenveen beschikte met Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk al over twee goede aanvallers, maar daarachter was de bezetting mager. Om dat probleem te verhelpen werd dinsdag Antoine Colassin gepresenteerd. De 21-jarige doelpuntenmaker wordt voor één seizoen gehuurd van Anderlecht. Daarbij hebben de Friezen ook een optie tot koop bedongen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen