Ajax stalt toptalent Ünüvar in Turkije; Feyenoord verhuurt tweetal

30 augustus 2022, 15:24

Naci Ünüvar maakt het seizoen af in Turkije. De kleine aanvaller wordt door Ajax tot het einde van het seizoen verhuurd aan Trabzonspor, waar hij mag gaan ruiken aan het hoogste niveau. De negentienjarige buitenspeler kwam in de hoofdmacht van Ajax niet in de plannen voor.

Ünüvar staat al jaren te boek als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax, maar een doorbraak in het eerste elftal bleef vooralsnog uit. De aanvaller hoopte dit seizoen voor zijn kans te gaan in de hoofdstad, maar al snel werd duidelijk dat ook dit seizoen zijn kansen op speelminuten gering waren. Afgelopen seizoen was de rechtspoot goed voor 16 goals en 12 assists namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord

Ook Feyenoord wil twee jonge spelers elders onderbrengen. De Rotterdammers staan op het punt om Aliou Baldé te verhuren aan FC Dordrecht. De Senegalese aanvaller kwam met hoge verwachtingen naar Nederland, maar krijgt onder coach Arne Slot geen speeltijd. Vorig jaar verhuurde Feyenoord al aanvaller Christian Conteh aan de Schapenkoppen.

Ook Quilindschy Hartman mag tijdelijk vertrekken. De twintigjarige linksback maakte tegen RKC Waalwijk nog zijn basisdebuut namens Feyenoord, maar kan vanwege de komst van David Hancko en Fredrik Björkan niet meer rekenen op speelminuten. Excelsior hoopt de linksback volgens het Algemeen Dagblad op huurbasis over te nemen. In Kralingen zou hij moeten concurreren met Nathan Tjoe-A-On.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen