Records aan diggelen: Ajax bevestigt transfer Antony naar United

30 augustus 2022, 14:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfer van Antony naar Manchester United is definitief afgerond. De 22-jarige Braziliaan verkast voor een vast bedrag van 95 miljoen euro naar de Engelse topclub, zo communiceren de Amsterdammers. De transfersom kan via bonussen oplopen tot de magische grens van honderd miljoen euro. Daarmee verpulvert Antony het transferrecord van Ajax én Nederland.

Antony neemt het transferrecord van Frenkie de Jong over, die inclusief bonussen voor 85 miljoen euro naar FC Barcelona verkaste. Met zijn transfersom van honderd miljoen euro behoort Antony tot een van de duurste aankopen ooit in de Premier League. Dat record staat nu nog op naam van Jack Grealish, die Aston Villa voor ruim 130 miljoen euro verruilde voor Manchester City.

De overstap van Antony naar Manchester United was al dagenlang in kannen en kruiken. Ajax wees aanvankelijk een bod van tachtig miljoen euro op de aanvaller af, maar United was bereid om de vraagprijs van honderd miljoen euro te betalen. In Manchester gaat Antony, die een contract tot medio 2027 heeft getekend, samenwerken met zijn oude coach Erik ten Hag.

Ajax nam Antony in 2020 voor ruim vijftien miljoen euro over van het Braziliaanse Sao Paulo. In korte tijd groeide de buitenspeler uit tot een van de smaakmakers van de Nederlandse velden. Ook zijn oud-werkgever profiteert mee met de deal. Ajax is verplicht een aanzienlijk percentage van de transfersom af te staan aan de Braziliaanse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Alifoeroe79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pff wat een bedrag, persoonlijk vind ik hem dat niet waard maar ja als United hem zo graag wilt hebben en bereid is om zo een extreem hoog bedrag voor hem neer te leggen, wie ben ik om daarover te gaan klagen 😂

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer maar niet te weigeren!

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De polonaise gaat door de straten van Sao Paulo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen