Haller spreekt uitgebreid over tumor en komt met goed nieuws

30 augustus 2022, 12:50   Bijgewerkt: 24 januari 2023, 17:28

Sébastien Haller heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het nieuws dat hij is getroffen door een teelbaltumor. De Ivoriaanse spits, die Ajax deze zomer verruilde voor [a,https://www.footballtransfers.com/en/teams/de/dortmund/transfer-news,_blank,Borussia Dortmund], wordt momenteel behandeld aan zijn kwaadaardige tumor.

"Het gaat goed met me", vertelt de aanvaller aan ESPN. "Het is een nieuwe situatie voor iedereen. Vooral voor mij en mijn familie. Ik heb geluk dat ik veel mensen om me heen heb en veel steun krijg. Daarbij heb ik ook geluk dat ik me niet slecht voel. Ik kan nog steeds iedere dag lopen en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden, dus alles is goed."

Kort na zijn overstap naar Dortmund sloeg het noodlot toe voor de aanvaller. "Het eerste wat ik dacht was: kom op, ik ben hier pas tien dagen en ik kan niet eens spelen voor de club. We hebben veel gedaan voor deze transfer. Iedereen was blij en ik wilde erg graag spelen. Ze hebben zo'n dertig miljoen euro betaald en ik kan maanden niet spelen. Dat lijkt niet op een goede deal dacht ik toen, maar als je dan verder nadenkt zie je dat je er niets aan kon doen. Je had het niet kunnen ontwijken of veranderen."

Inmiddels gaat het een stuk beter met de spits. "Ik loop iedere dag en controleer mijn lichaam. Ik heb na twee weken nog niet zoveel verloren. Ik ben zelfs op hetzelfde niveau als een aantal maanden geleden. Dat is een goed teken en ik hoop dat het zo blijft. Ik voel me erg goed." Een terugkeer op het veld is volgens Haller niet uitgesloten, maar dat zal voorlopig nog op zich laten wachten. "Laten we zeggen dat het nu niet het beste moment is om die stap te zetten, want ik heb er een paar maanden voor nodig. Het belangrijkste is dat ik niet te veel spiermassa verlies. Ik moet fit blijven en een maand voordat ik terugkeer op het veld zal ik weer wat werk gaan doen met de bal. Nu is het het belangrijkste dat mijn lichaam goed aanvoelt." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dat hij is getrokken door een teelbaltumor. Is deze zin bedoeld als humor, dan gelijk ontslag voor deze journalist. Het moet getroffen zijn. Voor plaatsing eerst herlezen wat je schrijft. Schande.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen