KNVB gooit speelkalender op de schop voor PSV, AZ en Feyenoord

30 augustus 2022, 11:11   Bijgewerkt: 30 augustus 2022, 11:16

De KNVB heeft diverse wijzigingen doorgevoerd in de zesde speelronde van de Eredivisie. Met het oog op de Europese verplichtingen zijn de wedstrijden van PSV, AZ en Feyenoord naar een ander tijdstip verplaatst. Dat zal ook de komende weken gaan gebeuren.

Zo speelt PSV niet op zaterdag 10 september tegen RKC Waalwijk, maar op de daaropvolgende zondag. Het duel wordt afgewerkt om 14.30 uur. Daarmee biedt de KNVB de Eindhovense topclub extra rust na de wedstrijd tegen het Noorse Bodø/Glimt in de groepsfase van de Europa League. De kans is groot dat ook in de weken na voor de winterstop nog diverse wijzigingen worden doorgevoerd.

Omdat PSV een dag later speelt, wordt de kraker tussen Excelsior en FC Emmen een uur later gespeeld op zaterdagavond. Dat duel wordt nu om 21.00 uur afgewerkt. Ook AZ en Feyenoord komen zondag later dan gepland in actie. De Alkmaarders spelen nu om 16.45 uur tegen FC Twente, terwijl Feyenoord om 20.00 uur Sparta ontvangt.

De KNVB hanteert al enkele jaren de regel dat de Nederlandse clubs in Europa extra rust moeten krijgen om goede prestaties te kunnen overleggen. Daarmee werd begonnen toen Ajax de halve finale van de Champions League bereikte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nohma85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Omdat PSV een dag later speelt, wordt de kraker tussen Excelsior en FC Emmen een uur later gespeeld op zaterdagavond' . Ja Excelsior - Emmen is wel echt een kraker zeg!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen