'Chong verkast naar Championship; Duits avontuur Van den Berg'

30 augustus 2022, 08:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tahith Chong gaat Manchester United na zes jaar definitief verlaten. De 22-jarige aanvaller, die de jeugdopleiding van Feyenoord in 2016 verruilde voor een avontuur in Engeland, maakt permanent de overstap naar Birmingham City. Die club komt uit in de Engelse Championship.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De laatste jaren werd Chong op huurbasis gestald bij Werder Bremen, Club Brugge en Birmingham City, maar laatstgenoemde club wil hem nu definitief inlijven. In het seizoen 2021/22 speelde Chong al op huurbasis op het tweede niveau in Engeland. Dit seizoen kwam Chong vooralsnog niet voor in de plannen van coach Erik ten Hag.

Van den Berg

Ook voor Sepp van den Berg lonkt een avontuur bij een andere club. De jonge verdediger zit de laatste weken regelmatig bij de wedstrijdselectie van Liverpool, maar mag ervaring op gaan doen bij Bundesliga-promovendus Schalke 04. In Duitsland moet het voormalige toptalent van PEC Zwolle de volgende stap gaan zetten in zijn ontwikkeling.

Dat schrijven diverse Engelse en Duitse media. Afgelopen seizoen beleefde Van den Berg een zeer sterke uitleenperiode bij het Engelse Preston North End. Daar was hij het gehele seizoen basisspeler.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen