Vitesse versterkt selectie met alweer de zesde huurling

29 augustus 2022, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse heeft weer beet. Bartosz Bialek is de achtste zomeraanwinst van de club uit Arnhem. De twintigjarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg.

Bialek is een twintigjarige spits die opgeleid werd door Zaglebie Lubin. In zijn debuutseizoen op het hoogste niveau van Polen was hij goed voor negen doelpunten in negentien wedstrijden, waarmee hij een transfer naar Wolfsburg verdiende. Namens die club speelde hij de afgelopen twee jaar 31 wedstrijden in de Bundesliga, waarvan slechts twee als basisspeler.

Bij Vitesse lonkt meer speeltijd voor Bialek, die na Kacper Kozlowski de tweede Poolse speler is die deze zomer de overstap naar de GelreDome heeft gemaakt. "Bartosz is een echte targetman, die het onder meer moet hebben van zijn lengte, power en doelgerichtheid. Hij kan goed schieten, maar ook aardig koppen. Bovendien is hij absoluut geen statische spits; hij is zeer actief en bemoeit zich nadrukkelijk met het spel. Wij verwachten dat Bartosz met deze kwaliteiten iets extra's kan toevoegen aan onze ploeg. Hij voorziet onze voorhoede van een belangrijke impuls", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes.

Bialek hoopt zich bij Vitesse het komende jaar te kunnen doorontwikkelen. "Na een aantal zeer goede gesprekken kan ik niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen en samen met hen de strijd aan te gaan. Ik heb Vitesse zich afgelopen zaterdag zien terugknokken naar een gelijkspel en hoop dat we in de komende periode steeds meer punten kunnen pakken. Ik ga alles geven voor de club en de supporters."

Zes huurlingen

Vitesse trok tot nu toe acht spelers aan, van wie zes huurlingen. Naast Bialek zijn dat Kozlowski, Kjell Scherpen (beiden Brighton & Hove Albion), Ferro (Benfica), Ryan Flamingo (Sassuolo) en Mohamed Sankoh (VfB Stuttgart).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen