Weghorst zet geweldige start voort en helpt Besiktas aan koppositie

29 augustus 2022, 23:31

Wout Weghorst heeft zich maandagavond wederom laten gelden in het shirt van Besiktas. De Oranje-international was tot dusver al in elke wedstrijd bij een doelpunt betrokken en was in de wedstrijd tegen Sivasspor goed voor een goal én een assist. Hij hielp zijn club aan een 3-1 zege en daarmee de koppositie in de Turkse Süper Lig. 

In Besiktas' eigen Vodafone Park had Weghorst er slechts een half uur voor nodig om de wedstrijd volledig de kant van zijn ploeg op te trekken. Na twaalf minuten werd hij aangespeeld en wist hij de bal met twee tegenstanders om zich heen toch perfect klaar te leggen voor Jackson Muleka. De jonge Congolese spits schoot binnen en tekende voor zijn eerste van de twee treffers die hij nog voor rust maakte. 

Tussen die twee goals door kwam ook Weghorst zelf op het scoreformulier te staan. Op een voorzet vanaf rechts kwam hij goed voor zijn man en liet hij met zijn kopbal de keeper kansloos. Met een ruststand van 3-0 was de wedstrijd eigenlijk na 45 minuten al gespeeld. Pas in minuut 86 deed Sivasspor iets terug via invaller Dia Saba, maar dat was te laat om Besiktas nog in de problemen te brengen.

Goede start

Zo zetten zowel Besiktas als Weghorst zelf de uitstekende seizoensstart voort. De ploeg blijft ongeslagen en staat na vier wedstrijden met tien punten bovenaan (alleen Gaziantep pakte ook tien punten, maar heeft een minder doelsaldo). Weghorst doet met twee goals en drie assists in die vier wedstrijden vooralsnog goed mee om de titel van Most Valueable Player. Alleen topscorer Enner Valencia van Fenerbahçe was met zes goals en één assist belangrijker voor zijn ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen