Ajax gaat vol voor Feyenoord-target Grillitsch en Ocampos

29 augustus 2022, 21:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wil na het vertrek van Antony naar Manchester United niet alleen een aanvaller, maar ook een middenvelder aantrekken. De Amsterdammers hebben volgens De Telegraaf hun pijlen gericht op Florian Grillitsch, die ook hoog op het verlanglijstje van Feyenoord staat. Voor de offensieve vacature zet Ajax vol in op de komst van Lucas Ocampos.

Voor de komst van Grillitsch hoeft Ajax geen transfersom te betalen. De 27-jarige middenvelder uit Oostenrijk zit sinds zijn vertrek bij 1899 Hoffenheim namelijk zonder werkgever. Meerdere clubs toonden de voorbij interesse in Grillitisch, waaronder Brighton & Hove Albion, Galatasaray, Fiorentina en AC Milan. Feyenoord wil hem vastleggen als opvolger van de naar Benfica vertrokken Fredrik Aursnes, maar ondervindt nu hevige concurrentie van de aartsrivaal.

Ajax wil het vertrek van Antony opvangen met de komst van Ocampos. Hakim Ziyech stond bovenaan het lijstje van Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, maar het is 'zo goed als zeker' dat de spelmaker niet overkomt van Chelsea. Ajax wilde Ziyech huren van Chelsea, terwijl de Londenaren de international van Marokko alleen willen verkopen. Het project-Ziyech had Ajax 80 miljoen euro gekost, zo vertelde Ajax-watcher Mike Verweij eerder op de dag.

Ocampos is nu het doelwit van Ajax. Hij maakte drie jaar geleden voor 15 miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar Sevilla. Zijn marktwaarde wordt op dit moment wat hoger ingeschat. Slaagt Ajax erin om Ocampos naar de Johan Cruijff ArenA te halen, dan halen de Amsterdammers een aanvaller binnen die de nodige ervaring heeft. Namens River Plate, AS Monaco, Marseille, Genoa en AC Milan speelde hij ruim 400 wedstrijden, waarin hij goed was voor 86 doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beide breedte aankopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen