Schreuder klaagt over (transfer) Antony: "Daar ben ik boos over"

29 augustus 2022, 21:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder heeft maandagavond zijn onvrede geuit over de aanstaande transfer van Antony naar Manchester United. De trainer van Ajax baalt dat de Braziliaanse aanvaller vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog vertrekt. Ook over de houding van Antony is Schreuder niet te spreken.

Aan tafel bij Rondo werd Schreuder maandagavond gevraagd naar de situatie van Antony. "De afgelopen dagen ben ik heel stellig geweest dat hij gaat blijven, maar die kans wordt wel kleiner", geeft de trainer van Ajax toe. De Braziliaanse aanvaller is een aantal uur geleden gearriveerd op Carrington, het trainingscomplex van Manchester United, en staat op het punt zijn transfer af te ronden.

Antony miste vanwege de transferperikelen de laatste twee wedstrijden van Ajax. "Dat vind ik raar en daar is hij op aangesproken. Of hij daarvoor beboet kan worden? Zeker", aldus Schreuder. "Ik vind het niet goed dat dit kan binnen onze organisatie. Persoonlijk vind ik het slecht. Ik heb er met hem Antony over gesproken. Als je één of twee dagen teleurgesteld bent, snap ik dat, maar je bent ook een professional. Je hebt binnen een paar dagen wel door wat er aan de hand is. Ik heb hem gezegd dat ik dan wel verder ga met de jongens die er wel bij zijn."

Als Schreuder het voor het zeggen had gehad, was Antony niet vertrokken. "Er zijn natuurlijk meerdere mensen die erover beslissen, maar ik vind het slecht dat het gebeurt. Ik ben er ook boos over. Waar zijn we nou mee bezig, denk ik. Het gaat om het totaalplaatje. Dat frustreert mij als trainer, maar ook hoe ik als mens in de wereld sta. Dan denk ik: verdomme, je bent gewoon een speler en moet je ding doen. Als trainer probeer je het van je af te schuiven, maar persoonlijk vind ik het geween slecht. Het is inherent aan Ajax en de voetballerij, maar het moment en de wijze waarop vind ik slecht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen