Project-Ziyech zou Ajax liefst 80 miljoen euro kosten

29 augustus 2022, 16:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn afscheid nemen van Antony. De Braziliaanse aanvaller staat op het punt om voor 100 miljoen euro te verhuizen naar Manchester United. Hakim Ziyech geldt als topkandidaat om Antony op te volgen. Lucas Ocampos en Leon Bailey zijn echter ook in beeld bij de Amsterdammers, bevestigt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

De transfer van Antony naar Manchester United wordt mogelijk deze maandag nog afgerond. Ajax heeft zodoende nog een aantal dagen om een vervanger aan te trekken. "Als je een speler voor 100 miljoen euro verkoopt, moet je op die plek ook echt een kwaliteitspeler terughalen. En wel onmiddellijk, om goed te kunnen presteren in de Champions League. Dat kan ook zonder een extra speler, maar ik denk dat je in een seizoen waar de wedstrijden elkaar in moordend tempo opvolgen wel een heel brede selectie nodig hebt", begint Verweij.

Ziyech staat naar verluidt nog altijd bovenaan het lijstje van Ajax, maar zijn komst wordt een lastig verhaal. "Chelsea wilde aanvankelijk 40 miljoen euro voor hem. Maar het blijkt dat ze nu ook genoegen nemen met 25 tot 30 miljoen euro. Maar dan nog, hij heeft geen restwaarde omdat hij op leeftijd is. En je moet hem 10 miljoen euro per jaar gaan betalen. Dat is een projectje van 80 miljoen euro. Daar gaat geen club in Nederland aan beginnen", stelt hij.

Het is volgens Verweij niet de filosofie van Ajax om een dure speler te halen die in de toekomst niets gaat opleveren. "Als je het salaris meerekent, is het een gigantisch dure speler. Als ze Ziyech kunnen huren, doen ze dat onmiddellijk. Maar niet voor dat geld. Dan hebben ze liever een snelle speler met diepgang. Ziyech is zeker een optie, maar dan moet er een mogelijkheid zijn hem goedkoop te huren. Ik heb begrepen dat er elke dag contact is of het toch nog kan. Als Ziyech niet voor 1 september wordt verkocht, kan huren voor hem en Chelsea toch nog interessant worden. Dan zou het een mogelijkheid kunnen zijn, maar op dit moment is daar absoluut geen sprake van."

Ocampos en Bailey

Mocht de komst van Ziyech niet haalbaar blijken te zijn, dan gaat Ajax mogelijk een poging wagen voor Ocampos of Bailey. "Ocampos is een serieuze optie, maar wel een speler van 28 zonder restwaarde. Het schijnt een lastige jongen te zijn, mentaal een apart geval. Maar het is wel een geweldige voetballer. Als Ajax de kans krijgt hem bij Sevilla weg te halen, dan ze hem zullen halen. Leon Bailey is ook een heel serieuze optie. Ze wilden hem al een keer of drie halen. Maar ik vraag me af of Aston Villa twee dagen voor de deadline nog zit te wachten om een speler te verkopen. Ze zijn wel anders gaan voetballen en de laatste weken speelt hij ook bijna niet. Hij wil graag vertrekken en graag naar Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dan niet, dan maar Baily.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin. Ziyech weet heel goed dat als hij terug wilt keren bij Ajax dat hij geen Premier League salaris kan verdienen in Nederland. 4 a 5 miljoen zal de max zijn bij Ajax met een vette tekenbonus.

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal eens. Maar of dat gaat gebeuren betwijfel ik. Hoop van wel.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou Ziyech met open armen ontvangen, maar misschien is Bailey wel de slimmere keuze. Pas 25 jaar en dus restwaarde, op een dood spoor bij Villa omdat ze 4-3-1-2 spelen, verdient 5 miljoen per jaar bij Villa en is flink in transferwaarde gezakt de afgelopen 2 jaar.

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ook! Ik ken Bailey zelf niet echt. Maar van Ziyech weet ik wat hij kan brengen. Lijkt me een goede als hij ong 5m per jaar accepteert en je hem voor 25-30m kunt overnemen. Maar Bailey zeg ik ook geen nee op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen