'Kudus persoonlijk rond met Everton, Ajax werkt nog niet mee'

29 augustus 2022, 16:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Ajax afscheid moet gaan nemen van Antony, is het ook nog maar de vraag of Mohammed Kudus na 1 september nog Ajacied is. De Ghanees is namelijk persoonlijk rond over een overgang naar Engeland. 

Dat meldt Ajax Showtime althans. De kans dat Kudus daadwerkelijk naar Everton vertrekt, lijkt niet heel groot. Ajax wil de Ghanese middenvelder vooralsnog niet laten gaan. Everton zou een bod hebben neergelegd om Kudus definitief naar Engeland te halen, maar een vertrek van de linkspoot is voor Ajax momenteel dus onbespreekbaar. Kudus zelf hoopt Ajax voor het verstrijken van de transfermarkt te verlaten. Hij moest het in Amsterdam vooralsnog doen met (korte) invalbeurten en met het WK in aantocht is het voor hem belangrijk dat hij veel minuten gaat maken. 

De verwachting was dat Kudus van Alfred Schreuder een serieuze kans zou krijgen. De middenvelder, die eventueel ook voorin uit de voeten kan, maakte tijdens de voorbereiding op dit seizoen veel indruk. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV was Kudus nog goed voor een fraaie treffer. Een passend vervolg hebben zijn optredens in de oefenwedstrijden en Johan Cruijff Schaal nog niet gekregen. Kudus deed tot op heden slechts 28 minuten mee in de Eredivisie. Het ziet er ook niet naar uit dat hij snel meer minuten gaat maken. Met Dusan Tadic, Steven Berghuis en Davy Klaassen is de concurrentie immers niet gering. 

Wellicht dat het aanstaande vertrek van Antony naar Manchester United oplossing biedt voor Kudus, aangezien hij ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. Bij afwezigheid van Antony kregen Tadic en Berghuis echter het vertrouwen op die positie. Daarnaast lijkt Ajax in de laatste dagen van de transferperiode nog op zoek te gaan naar een vervanger van Antony. Hakim Ziyech, Justin Kluivert, Anwar El Ghazi, Leon Bailey en ook Lucas Ocampos van Sevilla worden genoemd als opties. 

Lees ook: Naam van Ocampos valt bij Ajax in zoektocht naar vervanger van Antony

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap Kudus heel goed. Hij presteerde in de voorbereiding erg goed, maar toch lijkt hij op geen enkele plek in het veld de kans te gaan krijgen. Ook zijn invalbeurten zijn tot nu toe gewoon naar behoren, maar de minuten zijn voor iemand van zijn leeftijd niet genoeg. Kudus verhuren en Van de Beek huren lijkt me wel een goede zet. Ten Hag wil Donny bij United houden, maar ik hoop dat Van de Beek nu een zaakwaarnemer heeft die zegt: ''Ja dikke neus, mijn cliënt moet speelminuten maken en daar mee uit.'' Lekker om zo'n jongen op de bank te hebben als club, maar voor de speler zelf natuurlijk totaal niet wenselijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen