'Antony arriveert vandaag al in Manchester voor medische keuring'

29 augustus 2022, 14:50

Antony is bezig aan zijn laatste uren als speler van Ajax. De Braziliaan staat op het punt om de overstap te maken naar Manchester United, dat zondagavond een principeakkoord bereikte met Ajax over een transfersom van maar liefst honderd miljoen euro (inclusief bonussen). Antony schijnt maandag al te arriveren in Manchester. 

Dat meldt Sky Sports News althans. Daags nadat Antony het goede nieuws kreeg te horen dat Ajax en Manchester United elkaar eindelijk hebben gevonden in de transfersom, ondergaat de Braziliaan naar verwachting al zijn medische keuring bij de nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland. Mocht hij die succesvol doorstaan, ligt er op Old Trafford een contract tot de zomer van 2027 klaar, waarbij Manchester United een optie heeft op nog een jaar. 

De werkgever van Erik ten Hag, die eerder al Lisandro Martínez meenam naar Old Trafford, betaalt 95 miljoen euro vast. Door bonussen kan de transfersom voor Antony nog oplopen tot 100 miljoen. Daarmee wordt de Braziliaan in één klap de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Ajax. De Amsterdammers verkochten Frenkie de Jong drie jaar geleden voor 86 miljoen euro aan FC Barcelona, maar Antony levert dus nóg meer op. De vleugelspeler stond de hele zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Ten Hag is erg gecharmeerd van de Zuid-Amerikaan. Ajax wilde hem in eerste instantie niet laten gaan, maar ging van het weekend alsnog overstag. 

Meer versterkingen

Antony wordt in Manchester de vijfde zomeraanwinst. United versterkte zich eerder al met Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Casemiro en dus Martínez. Antony is mogelijk niet de laatste nieuwkomer op Old Trafford. De komende dagen zal moeten blijken of ook Cody Gakpo nog arriveert. Manchester United toont belangstelling in de PSV-aanvaller, maar meldde zich vooralsnog niet concreet in Eindhoven. Gakpo kan ook naar andere clubs in de Premier League. Ten Hag hoopt ook nog een nieuwe stand-in van David de Gea aan zijn selectie toe te voegen. Daarvoor is United in onderhandeling met Newcastle United over Martin Dubravka. De Slowaak heeft volgens Fabrizio Romano al een mondeling akkoord bereikt met The Red Devils

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al? De voorspelling was al zo dat hij vandaag waarschijnlijk zijn contract zelfs al tekent. Ajax heeft nog maar 2 dagen en 9 uur om een vervanger te halen, dus elke minuut telt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen