'Valencia slaat grote slag; Ajax hoeft Spanjaard niet te vrezen'

29 augustus 2022, 11:15

Edinson Cavani is een van de vele spelers die na afloop van vorig seizoen transfervrij vertrokken bij Manchester United. Het heeft vervolgens even geduurd voordat de Uruguayaan een nieuwe club vond, maar daar komt snel verandering in. Cavani staat namelijk voor een entree in La Liga.

Dat meldt Fabrizio Romano althans. Volgens de transferexpert hebben Valencia en Cavani een mondeling akkoord bereikt over een tweejarig contract. De oud-speler van onder meer Napoli, Paris Saint-Germain en Manchester United arriveert vandaag in Valencia. Mogelijk is hij vanavond al aanwezig bij de thuiswedstrijd van zijn nieuwe werkgever tegen Atlético Madrid.

Cavani maakte in het najaar van 2020 transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar Manchester United. De Uruguayaan was in het shirt van de Engelse topclub goed voor negentien doelpunten en zeven assists in 59 wedstrijden. Valencia kan de scoringsdrift, die hij heeft bewezen bij Napoli en PSG, goed gebruiken. De gevallen Spaanse grootmacht beleeft een lastige start van het seizoen. Er werd weliswaar gewonnen van Girona, maar het bezoek aan Athletic Club resulteerde in een 1-0 nederlaag.

Ruiz

Bij PSG, een van de voormalige werkgevers van Cavani, staat eveneens nog het nodige te gebeuren in de slotfase van de transferperiode. De regerend landskampioen van Frankrijk hoopt zich nog voor het verstrijken van de transfermarkt te versterken met drie spelers. Eén van hen is Fabián Ruiz. De Spanjaard is momenteel nog speler van Napoli, maar zijn contract loopt daar na dit seizoen af. Willen de Italianen, in de Champions League een van de tegenstanders van Ajax, nog wat aan hem verdienen, moeten ze hem deze zomer dus laten gaan.

Volgens La Gazzetta dello Sport is een deal tussen PSG en Napoli aanstaande. De Italiaanse krant verwacht dat de puntjes vandaag op de i worden gezet. PSG en Napoli waren er vorige week nog niet helemaal over uit wat er aan eventuele bonussen betaald gaat worden. De Fransen tellen naar verluidt een vast bedrag van 22 miljoen euro neer voor Ruiz, voor wie Ajax dus niet hoeft te vrezen. De middenvelder tekent in Parijs een contract van vijf seizoenen en gaat daar vijf miljoen euro per jaar verdienen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen