Borst heeft te doen met Schreuder: 'Ajax is een opleidingsclub'

29 augustus 2022, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Manchester United hebben zondagavond een principeakkoord bereikt over de transfer van Antony. De Amsterdammers wilden de Braziliaan in eerste instantie niet laten gaan, maar zijn bij een duizelingwekkend bod van honderd miljoen euro alsnog overstag gegaan. Alfred Schreuder zal balen. Hij wilde Antony immers onder geen beding kwijt. Hugo Borst heeft met de trainer te doen.

Antony schitterende twee weken geleden nog voor Ajax in het thuisduel met FC Groningen. Na afloop sprak hij lovende woorden over de club en Amsterdam, waaruit de achterban mocht opmaken dat hij niet per se wilde vertrekken. Maar een week later bleek niets minder waar. Antony ontbrak in de selectie voor het duel met Sparta omdat hij zich niet honderd procent kon focussen op Ajax. De Braziliaan stond in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, maar de Amsterdammers wilden hem niet laten gaan.

'Lang verzetten ze zich bij Ajax tegen het idee dat ze Antony kwijt zouden raken voor een fooi', schrijft Borst in zijn column bij het Algemeen Dagblad. 'Zeiden nee tegen 80 miljoen, nee tegen 90 miljoen maar toen er een bod van 100 miljoen binnenkwam werden de tweedehandsautoverkopers wijselijk overruled door de bobo's boven hen. 100 miljoen voor niets eens de beste godenzoon is een godsgeschenk. Altijd doen!', aldus de columnist. Daar denkt Schreuder echter anders over. De trainer van Ajax zei na afloop van het bezoek aan FC Utrecht dat zijn standpunt over een transfer van Antony niet was veranderd: de Braziliaan mocht niet vertrekken.

Lees ook: Schreuder niet te spreken over Antony-situatie: "Niet gezond"

'Het was naïef, alsof er nog iets te redden viel', schrijft Borst. 'Antony was verkocht en zijn trainer kon wel janken. Ik vond dat zo oprecht en aandoenlijk. Hij zei: 'Tegenwoordig gaat het alleen maar om geld.' Volgens Borst vergat Schreuder dat Ajax een 'opleidingsclub' is. 'Een doorgangshuis, een beursgenoteerd bedrijf. Een heel goed product wordt verpatst. En wat in het buitenland niet slaagt, komt weer terug bij Ajax.' De namen van Hakim Ziyech en Anwar El Ghazi zingen rond in Amsterdam. Ook een andere oude bekende is ter sprake gekomen. 'De naam van Justin Kluivert viel en op dat moment had ik ontzettend te doen met idealist en dromer Schreuder', besluit Borst.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten we eerlijk zijn, de Nederlandse competitie is simpelweg niet het hoogst haalbare voor een voetballer. Dat geld voor alle Nederlandse clubs.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen