'FC Utrecht heeft beet: Klaiber komt transfervrij over van Ajax'

29 augustus 2022, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax neemt na twee jaar afscheid van Sean Klaiber. De overbodige rechtsback, die in de zomer van 2020 overkwam van FC Utrecht, keert transfervrij terug in de Galgenwaard. 

Dat schrijft De Telegraaf althans. FC Utrecht meldde zich onlangs in Amsterdam voor de handtekening van Klaiber. Trainer Henk Fraser heeft weliswaar al de beschikking over Hidde ter Avest, maar zag graag nóg een rechtsback komen. FC Utrecht probeerde in eerste instantie Nordin Amrabat terug naar Nederland te halen, maar zijn komst bleek te gecompliceerd. Ook achter de terugkeer van Klaiber stond een vraagteken. De verdediger verdiende in Amsterdam immers een vorstelijk salaris. Volgens De Telegraaf levert Klaiber 'flink' in qua salaris 'om weer bij zijn oude liefde aan de slag te kunnen gaan'. 

Ajax was na het seizoen 2019/2020 op zoek naar een stand-in van Noussair Mazraoui. De Amsterdammers kwamen in hun zoektocht uit bij Klaiber, die bij FC Utrecht al samenwerkte met Erik ten Hag. Klaiber moest in Amsterdam in eerste instantie alleen Mazraoui voor zich dulden. Maar gaandeweg het seizoen diende met Devyne Rensch zich een nieuwe optie voor de rechtsbackpositie aan. Rensch kreeg het vertrouwen van Ten Hag en betaalde dat terug met goede optredens. Vorig seizoen kwam Klaiber door een zware knieblessure geen minuut in actie voor Ajax. Hij maakte in de voorbereiding op dit seizoen zijn rentree, maar perspectief op speeltijd was er niet. Ajax haalde in de persoon van Jorge Sánchez immers een nieuwe concurrent van Rensch. 

De Amsterdammers telden twee jaar geleden nog 4,5 miljoen euro neer voor de komst van Klaiber, maar laten hem nu dus transfervrij terugkeren naar FC Utrecht. Klaiber droeg uiteindelijk 28 keer het Ajax-shirt. De rechtsback gaat een contract van drie seizoenen tekenen in de Domstad. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een van de meest slechte transfers van Ajax in de afgelopen 20 jaar. Iedereen kon zien dat Klaiber geen Ajax materiaal was (en is) en toch werd hij voor miljoenen gehaald. Een schoolvoorbeeld van een transfer die is doorgedrukt door een trainer, terwijl deze objectief beoordeeld had moeten worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen