Ajax zoekt nieuwe aanvaller: "Naam van Ziyech klinkt nog steeds"

29 augustus 2022, 08:43

Nu Antony op het punt staat om te vertrekken naar Manchester United, gaat Ajax in de laatste dagen van de transferperiode nog op zoek naar een vervanger. Daarbij stond Hakim Ziyech bovenaan het verlanglijstje, maar zijn komst was vorige week nog heel ver weg. Volgens Valentijn Driessen klinkt de naam van Ziyech echter nog steeds in Amsterdam.

De Marokkaanse creatieveling verruilde Ajax in de zomer van 2020 voor Chelsea. Ziyech werd gehaald door Frank Lampard, die groot fan was van de aanvallende middenvelder. Lampard werd echter al vroeg in het seizoen ontslagen. Chelsea presenteerde Thomas Tuchel als vervanger en dat bleek slecht nieuws voor Ziyech. Tuchel deed niet tot nauwelijks een beroep op de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax. Daar is in de beginfase van dit seizoen geen verandering in gekomen, waardoor zowel Chelsea als Ziyech openstaat voor een transfer.

Ajax zag in Ziyech de belangrijkste gegadigde om Antony te vervangen. De Amsterdammers hoopten hem voor een jaar te huren van Chelsea, dat de linkspoot echter liever verkoopt. Ook Ziyech zelf ziet een vertrek op huurbasis niet zitten. Zijn naam klinkt desondanks dus nog steeds in en rond de Johan Cruijff ArenA. "Ziyech heeft zelf aangegeven dat hij geen trek heeft om verhuurd te worden aan Ajax voor een jaar en Chelsea ziet dat ook niet zitten", weet Driessen van De Telegraaf. "Chelsea wil hem verkopen voor veertig miljoen euro. Hij verdient geloof ik tien miljoen per jaar en voor een contract van vier jaar betekent dat ook veertig miljoen. Daar begint Ajax dus niet aan en dat begrijp ik heel goed."

Zo is het dus nog maar de vraag of Ajax er nog vóór het verstrijken van de transfermarkt in slaagt om een vervanger van Antony aan te trekken. De Amsterdammers bereikten zondag een principeakkoord met Manchester United over een transfer van de Braziliaan. Ajax kan het vertrek van Antony eventueel binnenshuis opvangen. "Steven Berghuis deed het tegen FC Utrecht in de eerste helft prima. Ook Dusan Tadic kwam op de rechterkant te spelen, maar hij deed het wel wat minder", zag Driessen, die ook Mohammed Kudus als optie noemt. De naam van Anwar El Ghazi viel vorige week nog, maar hij lijkt de nieuwste aanwinst van PSV te gaan worden. De Eindhovenaren zijn echter nog niet rond met de aanvaller van Aston Villa.

Lees ook: Di Marzio: terugkeer Ziyech naar Ajax dichtbij door vertrek Antony

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon kodi halen, je tegenstander verzwakken.😇

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen