Schreuder niet te spreken over Antony-situatie: "Niet gezond"

28 augustus 2022, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Ajax en Manchester United naar verluidt akkoord zijn over de transfer van Antony, hoopt Alfred Schreuder nog altijd dat de Braziliaan in Amsterdam blijft.

Verschillende nationale media maakten zondagmiddag na afloop van het duel tussen FC Utrecht en Ajax melding van een akkoord met Manchester United. Op hoofdlijnen, althans. Fabrizio Romano deed er 's avonds echter een schepje bovenop. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist is er inmiddels een principeakkoord bereikt. Maar als het aan Schreuder ligt, gaat Antony helemaal nergens heen. "Mijn standpunt blijft. Ik wil niet dat we deze speler verkopen", zei de oefenmeester tegenover de NOS.

"Hij heeft een contract en wij hebben ambities. Daarnaast vind ik dat we al te veel spelers hebben verkocht", aldus Schreuder. Ajax nam deze zomer al afscheid van Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs. Ajax was in eerste instantie dan ook niet bereid om mee te werken aan een vertrek van Antony. Maar nu lijken de Amsterdammers toch overstag te zijn gegaan. Antony forceerde de voorbije twee weken al nadrukkelijk een transfer naar Manchester United. De Braziliaan behoorde niet tot de selectie voor de duels met Sparta en FC Utrecht en trainde ook niet mee met de groep.

"Ik heb hem wel iedere ochtend gesproken, maar de situatie is ook niet anders dan die afgelopen week was", vertelde Schreuder, die de situatie betreurt. "Het is niet gezond en dat heb ik intern ook wel aangegeven. Ik vind het niet normaal dat dit soort dingen gebeuren", doelt de trainer op het feit dat Antony de afgelopen twee competitiewedstrijden niet in actie kwam.

Lees ook: 'Here we go!': Romano meldt principeakkoord over Antony

Álvarez

Antony is niet de enige Ajacied aan wie wordt getrokken door Engelse clubs. Ook Edson Álvarez heeft zich in de kijker gespeeld. Zo zou Newcastle United een bod van veertig miljoen euro aan het voorbereiden zijn. Een vertrek van Alvarez is echter onbespreekbaar voor Schreuder. "Edson is superbelangrijk. Dat ziet iedereen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen