'Here we go!': Romano meldt principeakkoord over Antony

28 augustus 2022, 20:45

De vraag is niet meer óf, maar wannéér Antony Ajax gaat inruilen voor Manchester United. Na afloop van het uitduel met FC Utrecht meldden verschillende nationale media al dat een akkoord tussen beide clubs nabij was. Volgens Fabrizio Romano is er inmiddels sprake van een 'principeakkoord'. 

Ajax maakte in april bekend dat Erik ten Hag de club na afloop van het seizoen zou verlaten om aan de slag te gaan bij Manchester United. Vanaf dat moment werd de ene na de andere Ajacied in verband gebracht met een transfer naar Old Trafford. Ten Hag hoopte Jurriën Timber mee te nemen naar Engeland, maar de verdediger blijft Ajax trouw. Bij Antony heeft de Tukker wél succes. Ajax wilde in eerste instantie niet meewerken aan een vertrek van de Braziliaan, maar is nu toch bereid om hem te laten gaan. 

Twee weken geleden leek Antony Ajax nog minstens een halfjaar trouw te blijven. De Braziliaan sprak na zijn uitstekende optreden tegen FC Groningen lovende woorden over de club en Amsterdam. Maar die leken al gauw voor de bühne. Antony zat een week later niet bij de selectie voor het duel met Sparta Rotterdam omdat hij zich niet honderd procent kon focussen op Ajax. De Braziliaan weigerde zelfs om te trainen. Duidelijk was dat hij de overstap naar Manchester United wilde maken. En die lijkt er nu dus te komen. Waar Ajax in eerste instantie nog een bod van tachtig miljoen euro weigerde, daar gaat het nu wél overstag. Als we Romano moeten geloven, telt Manchester United een bedrag van honderd miljoen euro neer voor de komst van de vleugelspeler. 

Antony maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Ajax. Hij veroverde al snel een basisplaats en had niet veel tijd nodig om uit te groeien tot publiekslieveling. De Braziliaan kreeg het Amsterdamse publiek op de banken met zijn sprints en fraaie hoogstandjes. Antony droeg uiteindelijk 82 keer het shirt van Ajax. Hij scoorde 24 keer en verzorgde 22 assists. Bij Manchester United ligt een lucratief contract tot de zomer van 2027 voor hem klaar. Antony wordt de vijfde aanwinst van de gevallen Engelse grootmacht. Eerder verwelkomde Ten Hag Lisandro Martínez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Casemiro al op Old Trafford. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 miljoen.. tja als Nunez het waard is waarom Anthony dan niet? Die Engelsen boeit het niet hoeveel ze voor een speler betalen geloof ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen