Heerlijk afstandsschot: Koopmeiners maakt indruk bij Atalanta

28 augustus 2022, 20:25

Teun Koopmeiners heeft zondagavond maar weer eens zijn visitekaartje afgegeven. De middenvelder zorgde er met een heerlijk en doeltrefferend afstandsschot voor dat Atalanta Bergamo de volle buit overhield aan het uitduel met Hellas Verona.

Koopmeiners maakte vorig jaar de overstap van AZ naar Atalanta Bergamo. De middenvelder had weinig tijd nodig om een basisplaats te veroveren bij de Italiaanse subtopper. Koopmeiners kwam uiteindelijk 47 keer in actie in zijn debuutseizoen en was viermaal trefzeker. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Zo werd Koopmeiners genoemd als mogelijke vervanger van Ryan Gravenberch bij Ajax.

De Amsterdammers werden echter niet concreet voor de middenvelder, die daarom 'gewoon' nog speler is van Atalanta Bergamo. De Italianen beleven ook dit seizoen veel plezier aan hem. Koopmeiners had in de eerste twee competitiewedstrijden een basisplaats en bij zijn derde was het raak. Hij scoorde zondagavond de enige treffer tijdens het bezoek aan Hellas Verona. Koopmeiners kreeg vroeg in de tweede helft alle tijd en ruimte om uit te halen en dat deed hij doeltrefferend.

Daarmee bezorgde hij Atalanta Bergamo, waar Marten de Roon en Hans Hateboer eveneens een basisplaats hadden, de tweede overwinning van het seizoen. De nummer acht van het afgelopen seizoen komt door de 0-1 zege op zeven punten uit drie wedstrijden. Daarmee heeft Atalanta Bergamo evenveel punten als AC Milan, Lazio, Torino en AS Roma.

Vilhena

Koopmeiners is niet de enige Nederlander actief in Italië die zondagavond op het scoreformulier verscheen. Ook Tonny Vilhena was trefzeker. De oud-speler van Feyenoord verruilde Espanyol in juni op huurbasis voor Salernitana en maakte in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria zijn eerste treffer voor de ploeg uit Salerno. Vilhena en zijn ploeggenoten waren veel te sterk voor Sampdoria, dat met een 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen