AZ behoudt 100% score na enorme blunder Virginia in slotfase

28 augustus 2022, 18:50

AZ heeft in de slotminuten een moeizaam duel in Leeuwarden met 0-1 gewonnen. Cambuur had een grotendeels het beste van het spel, maar moest de tweede helft volbrengen met tien man nadat Jamie Jacobs met rood van het veld gestuurd werd. In de slotminuten was het Jordy Clasie die zijn ploeg de overwinning bezorgde, waar keeper Joao Virginia blunderde op het afstandsschot. Zo won AZ ook het derde Eredivisieduel van dit seizoen.

AZ was voorafgaand aan het duel ongeslagen in de competitie met twee overwinningen. Vanwege het Europese avontuur had de Alkmaarse ploeg nog maar twee Eredivisieduels in de benen. Afgelopen donderdag kwalificeerde de ploeg zich voor de Conference League en zagen ze een gunstige loting ontstaan. SC Cambuur pakte vorig weekend hun eerste overwinning van het seizoen door Fortuna Sittard met maar liefst 1-4 te verslaan. Van AZ wonnen ze echter nog nooit in de Eredivisie en dus beloofde dit duel een zware kluif te worden.

In het tweede bedrijf kwam Cambuur via Uldrikis heel dichtbij de openingstreffer, maar die verzuimde om de bal in het net te schuiven. De in de rust ingebrachte debutant Jens Odgaard brak enkele minuten later uit en werd hard onderuit gehaald door Jacobs. De middenvelder kreeg hiervoor na het ingrijpen van de VAR een rode kaart en dus moest Cambuur het laatste halfuur met tien man volbrengen. Ondanks dat, speelden de Friezen nog steeds met frivool, en gingen ze luid aangemoedigd door het thuispubliek de slotfase in.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Cambuur: Virginia 6; Van Wermeskerken 6, Tol 6, Smand 6, Bangura 6; Jacobs 4.5, Hoedemakers 6, Paulissen 6 (78. Van der Water -); Sambissa 6 (58. Breij 6), Uldrikis 5 (78. Smit -), Balk 6 (84. Ter Heide -).

AZ: Verhulst 6; Hatzidiakos 5.5 (65. Sugawara 6), Beukema 6, Martins Indi 6, Kerkez 5 (45. De Wit 6); Clasie 6.5, De Wit 6, Reijnders 6; Evjen 5.5 (88. Barasi -), Pavlidis 5 (45. Odgaard 6), Van Brederode 5.5 (64. Lahdo 6).

Man of the Match: Jordy Clasie

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen