Oerwoudgeluiden bij Utrecht-Ajax: "Belachelijk, echt een schande"

28 augustus 2022, 16:05

FC Utrecht heeft zondagmiddag via algemeen directeur Thijs van Es gereageerd op het wangedrag van enkele supporters van de club. Tijdens de wedstrijd tegen Ajax (0-2 nederlaag) ging het mis in Stadion Galgenwaard en daar is Van Es als vanzelfsprekend niet blij mee.

Er werd na de 0-2 van Brian Brobbey in eerste instantie met bier gegooid. Vervolgens waren er ook oerwoudgeluiden te horen in Stadion Galgenwaard. Daar trok de spits zich weinig van aan, maar scheidsrechter Danny Makkelie besloot het duel meerdere keren kort stil te leggen. In de tweede helft moest de arbiter nogmaals ingrijpen nadat er een vuurwerkbom werd afgestoken in de thuishaven van Utrecht.

"Dat is natuurlijk belachelijk, echt een schande", aldus Van Es na de wedstrijd bij ESPN. "Ik ben heel blij dat we de vuurwerkgooier hebben geïdentificeerd. Die is inmiddels opgepakt. Ook de individuen die hebben geroepen, hebben we in beeld en daar gaan we achteraan. We hebben de camera's om in zicht te hebben wie het zijn. De vuurwerkgooier is er meteen uitgepakt bij het vertrekken na de wedstrijd."

Ook Brobbey kwam snel met een reactie op de gebeurtenissen. "Ik heb het niet gehoord, maar na de wedstrijd vertelde mijn broer dat er apengeluiden zijn gemaakt. Dat doet me niet zoveel, het is hun probleem. Misschien krijgen ze wel een boete ofzo. Het is een belediging, maar ik trek me er niks van aan. Het boeit me niet. Het is niet leuk om te horen. Ze mogen lekker praten. Uiteindelijk hebben wij gewonnen en zij verloren", aldus de spits voor de camera van ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Driesje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stelletje debielen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen