Van Bommel blijft zonder puntverlies: goal Janssen leidt zege in

28 augustus 2022, 15:52

Mark van Bommel heeft ook na vijf wedstrijden nog altijd het maximale puntenaantal in de Belgische competitie. Zijn Antwerp wist ondanks een vroege achterstand ook de uitwedstrijd tegen Gent te winnen: 1-2. Daarbij was spits Vincent Janssen belangrijk.

Antwerp behaalde voorafgaand aan deze speelronde de maximale twaalf punten uit vier wedstrijden. Daarin incasseerde het slechts twee tegengoals: alleen OH Leuven wist de Antwerpse verdediging twee keer te kloppen. Toch was het Gent dat na tien minuten de voorsprong pakte. Voormalig sc Heerenveen-verdediger Sven Kums zette de openingstreffer op zijn naam.

Het antwoord volgde al snel, via Janssen. Een bal werd in de zestien van Gent doorgekopt en bleef lang hangen, maar het was de spits van Antwerp en Oranje die het snelst reageerde. Hij kon van dichtbij binnenwerken: zijn eerste competitietreffer. Vanaf die goal in minuut vijftien was het nog eens een klein kwartier wachten op de tweede treffer: Michael Frey maakte uit een strafschop de 1-2.

Diezelfde Frey moest de wedstrijd tegen het einde van de eerste helft overigens staken, waardoor Jurgen Ekkelenkamp iets meer dan een helft mee mocht doen. Aan de eindstand veranderde hij niets meer, want deze stond al vanaf minuut 27 op het scorebord. Antwerp won met 1-2 en moet alleen Genk, dat uit een wedstrijd meer ook vijftien punten verzamelde, nog voor zich dulden op de ranglijst.ย