'Feyenoord heeft wéér beet: huur met koopoptie voor linksback'

28 augustus 2022, 15:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft versterking nummer veertien zo goed als binnen. De 24-jarige linksback [a,https://www.footballtransfers.com/nl/spelers/fredrik-andre-bjorkan,_blank,Fredrik Björkan] gaat Hertha BSC al na een half seizoen weer verlaten. Hij wordt in eerste instantie gehuurd door de Rotterdammers, maar de club heeft bij de deal een koopoptie van drie miljoen euro bedongen.

Dat laatste wist BILD te melden. Kort daarvoor bevestigde trainer Sandro Schwarz al dat Björkan zou gaan vertrekken bij de club uit de Duitse hoofdstad. Dat is opmerkelijk, want de Noor speelde er pas een halfjaar. Op 1 januari van dit kalenderjaar werd hij overgenomen van Bodø/Glimt, maar al na slechts tien wedstrijden voor Hertha neemt hij - mogelijk dus definitief - afscheid.

Bij Feyenoord was Björkan al lange tijd in beeld. Nog voor zijn transfer naar Hertha BSC hoopte de club de Noors international (daar is hij ploeggenoot van Marcus Pedersen en de recent vertrokken Fredrik Aursnes) al vast te leggen. Toen lukte dat niet, maar zaterdagavond bleek dat de Rotterdammers een nieuwe poging wilden wagen. Sindsdien is het dus snel gegaan en lijkt Björkan zich snel Feyenoorder te mogen noemen. 

Linksbackpositie Feyenoord

Waar Feyenoord na het vertrek van Tyrell Malacia lange tijd zonder echte linksback speelde, heeft het nu juist opties te over voor die positie. Eerder werd Marcos López al aangetrokken voor die positie, al kampt hij nog met een blessure. Verder heeft jeugdspeler Quilindschy Hartman zich goed gepresenteerd en bleek ook debutant Dávid Hancko zaterdag uitstekend uit de voeten te kunnen als back. Ook Marcus Pedersen en Jacob Rasmussen speelden al eens als noodoplossing op die plek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen