'Doorbraak Antony-deal: Ajax voor honderd miljoen toch overstag'

28 augustus 2022, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antony gaat Ajax toch verruilen voor Manchester United. Nadat de Amsterdamse club eerder herhaaldelijk aangaf de aanvaller beslist niet van de hand te doen, meldden verschillende media dat de partijen elkaar nu toch gevonden hebben. Ajax zou aan de deal liefst honderd miljoen euro overhouden, inclusief bonussen.

Dharmesh Sheth van Sky Sports en David Ornstein van The Athletic konden dat nieuws en het genoemde bedrag zondagmiddag beiden bevestigen. Eerder deze week werd een bod van negentig miljoen euro nog door Ajax geweigerd, maar bij het vierde bod gaat de club dus toch overstag. Een definitief akkoord is er nog niet, maar de verwachting is dat dit er in de komende één à twee dagen wel zal komen.

De afgelopen dagen leek Ajax juist duidelijk te willen maken Antony niet te willen laten gaan, ondanks een duidelijke oproep van de speler zelf. Het grote probleem was dat er behalve Hakim Ziyech, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/406355/transfer-hakim-ziyech-naar-ajax-lijkt-ver-weg-zo-niet-van-tafel/,_blank,wiens komst niet meer haalbaar leek], geen geschikte alternatieven in beeld waren. Anwar El Ghazi en Kluivert worden overigens wel genoemd als potentiële vervangers.

'Antony is gone'

De doorgaans goed ingevoerde, anonieme Twitteraar Gerjan Hamstelaar zag het nieuws eerder op de middag al aankomen. 'Antony is gone', tweette hij kort na de aftrap van FC Utrecht - Ajax (waar Antony overigens opnieuw niet bij de wedstrijdselectie zat). Verdere details meldde hij nog niet, maar in de Engelse media zijn deze nu dus wel te lezen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 miljoen weggegooid. Ach ze zullen het geld en de sympathie van de fans wel kunnen missen als ze zien hoe hij zich op het veld gedraagt

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hier doet Ajax wel erg goede zaken. Zo mogen ze Ten Hag ook als coach van Manchester nog dankbaar zijn. Als Antony bovenaan het kijstje met miskopen in PL komt, heb ik het vast voorspeld.

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

inderdaad shit shit shit Anthony, succes bij ManU!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen